Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kladrubský pomohl Slovanu Bratislava k výhře v předkole LM

Sport

  22:30
BRATISLAVA - Český defenzivní záložník Jiří Kladrubský se výrazně podílel na vítězném vstupu fotbalistů Slovanu Bratislava do kvalifikace Ligy mistrů. Bývalý hráč pražské Sparty asistoval u prvního gólu v dnešním úvodním duelu druhého předkola proti kazašskému Tobolu Kostanaj a pomohl svěřencům krajana Karla Jarolíma k výhře 2:0. Odveta se hraje za týden.

Slovan Bratislava. foto: ČTK

Kladrubský od začátku hýřil aktivitou. V desáté minutě si ještě hostující brankář s jeho dělovkou z dobrých 30 metrů poradil, ale v 41. minutě český středopolař vystřelil z podobné pozice znovu a gólmanem vyražený míč doklepl do sítě Šebo.

VÍCE O 2. PŘEDKOLE LIGY MISTRŮ:

Po pauze zkomplikoval Slovanu situaci vyloučením Halenár, který za úder loktem dostal rovnou červenou kartu. "Pro mě je to nepochopitelné, tohle si nemůže dovolit," řekl v rozhovoru pro Slovenskou televizi Jarolím, který chtěl Halenára chvíli před vyloučením vystřídat. "Škoda, že jsme to nestihli," uvedl český kouč.

Kazašský mistr přesilovku nedokázal využít. Naopak v závěru ještě inkasoval. V 81. minutě po pěkné přihrávce dalšího bývalého sparťana Žofčáka přiblížil bratislavskému celku postup Guédé. Kladrubský odehrál celý zápas, další z českých hráčů v dresu Slovanu do zápasu nezasáhli. Radek Dosoudil si odpykával karetní trest a Tomáše Hrdličku trápí zranění. Za Topol odehrál celých 90 minut bek Štěpán Kučera, který v minulosti prošel Jabloncem, Spartou či Bruggami.

Úvodní zápasy 2. předkola Ligy mistrů:

Valletta - Ekranas (Lit.) 2:3 (1:3), Mogren Budva (Č. Hora) - Litex Loveč 1:2 (1:0), Maribor - F91 Dudelange 2:0 (2:0), Slovan Bratislava - Tobol Kostanaj (Kaz.) 2:0 (1:0), Shamrock (Ir.) - Flora Tallinn 1:0 (1:0).

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!