Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Klíčová fotbalová bitva s Polskem stále není vyprodaná

Sport

  12:23
PRAHA - Zítra na Letné se rozhoří bitva o naději Čechů na postup na fotbalové mistrovství světa v Africe. V době kdy ještě doznívají přání na národní stadion to ale vypadá, že ani dvacetitisícová aréna Sparty nebude úplně vyprodána.

Petr Čech stál u největších úspěchů reprezentace v novém tisíciletí. foto: Lidovky.cz

Kde jsou ty časy, kdy se fotbaloví funkcionáři holedbali, že bitvy proti Nizozemí by rádo naživo vidělo na 50 tisíc fanoušků a stavba národního stadionu byla horkým tématem. Nyní jde Čechům o všechno, ale jen těžko se hledá 17 tisíc dychtivců, kteří půjdou své fotbalové vyslance podpořit přímo na stadion. Dvě tisícovky lístků připadly Polákům.

"Podle mých informací jsou ještě k dispozici poslední lístky," říká tiskový mluvčí Petr Svěcený. Na přímý dotaz jestli "poslední lístky" znamená stovky lístků nebo tisíce tvrdí, že "jen" stovky. Předprodej navíc končí už dnes a přímo před zápasem z bezpečnostních důvodů nebude prodej na pokladnách zahájen.

Ke středečnímu zápasu proti Severnímu Irsku se Svěcený vyjadřovat nechtěl: "Na středu je ještě čas, předprodej není zdaleka uzavřen." Z toho se dá usuzovat, že v Edenu bude situace stejná, jako zítra na Letné. Nedejbože Češi ztratí i teoretickou šanci postoupit.

Reprezentace bez výrazných úspěchů už prostě netáhne jako dřív.

Ještě má někdo pocit, že potřebujeme národní stadion?