Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

'Kodaň nás prověří,' moc dobře ví kouč Plzně Vrba

Sport

  19:46
KODAŇ - Mezi fotbalisty Plzně nepanuje žádné uspokojení z toho, že už zvládli dvě předkola a stojí těsně před branami Ligy mistrů.

Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba. foto: ČTK

Trenér Pavel Vrba dál své hráče nabádá, ať i před klíčovým soubojem o postup s FC Kodaň zůstanou "hladoví". Vrba tuší, že Kodaň je i díky mnohem větším zkušenostem z pohárových klání favoritem, o to větší motivace uspět prý před Plzní stojí.

Proto Vrba nehledí na to, že si Plzeň vyřazením Jerevanu a Trondheimu zajistila pokračování v Evropské lize v případě vyřazení ve 4. předkole LM.

"Splněno nemáme nikdy," řekl Vrba při cestě do Kodaně, kde jeho tým v úterý sehraje v přímé bitvě dánských a českých mistrů první vzájemný duel.

Pavel Vrba.

"Víme, že tyto dva zápasy nás mohou dostat někam, kde jsme před nějakými dvěma lety vůbec nečekali, že bychom mohli být. Z tohoto pohledu jsou pro nás souboje s Kodaní obrovskou výzvou," zasnil se Vrba při pomyšlení, že se Viktora v případě dalšího postupu dostane do společnosti elitních evropských klubů a bude se moci těšit na postupovou "injekci" ve výši 200 milionů korun. "Kdyby to vyšlo, pro všechny v klubu by to byla odměna za tu dřinu. Ale s Kodaní to bude nesmírně náročné. Bude to zápas, který nás prověří se vším všudy," upozornil Vrba.

Před necelými dvěma týdny netajil, že by se dánskému klubu raději v přímé konfrontaci vyhnul. Teď z něj už sálá odhodlání zaskočit favorita, který loni v Lize mistrů vypadl až v osmifinále s Chelsea. "Věřím, že je v silách našeho mužstva se o postup poprat a po dlouhé době vidět český tým v Champions League," připomněl Vrba, že naposledy reprezentovala český klubový fotbal v elitním společenství pražská Slavia před čtyřmi lety.

Autoři: ,

Arcon Personalservice GmbH
Elektrikář do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč