Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sparta zahrávala penaltu správně. Šlo o faul hráče Bohemians, řekla komise

Sparťanský útočník Jan Kuchta se drží hlavou po nedovoleném zákroku Matěje Hybše v utkání s Bohemians. foto: Anna Boháčová, MAFRA

Pokutový kop, kterým zlomili houževnatý odpor soupeře, sparťanští fotbalisté proti Bohemians zahrávali v souladu s pravidly. „Rozhodčí správně nařídil pokutový kop, jednalo se o přestupek,“ oznámila komise rozhodčích.
  14:51

Verdikt sudího Marka Radiny v 66. minutě vzbudil u Bohemians nevole. „Tak tady pískejme podobný soft penalty,“ zlobil se trenér Jaroslav Veselý.

Po nepřesném odkopu Matěje Hybše se míč snášel do pokutového území Bohemians, sparťanský útočník Jan Kuchta si ho chtěl zpracovat, když do něj Hybš zezadu vrazil.

„Hráč Bohemians do protivníka vrazil zezadu bez snahy hrát míčem a tím způsobil jeho pád,“ řekla komise.

Veljko Birmančevič z penalty otevřel skóre utkání, sparťané pak přidali ještě druhý gól a vyhráli 2:0.

Komise veřejně komentuje jen čtyři momenty z každého kola, které jí určí novináři. Diskutovaný souboj mezi slávistou Igohem Ogbuem a Tomášem Chorým z Plzně sudí Dalibor Černý v úvodu nedělního šlágru nechal bez povšimnutí správně. „Hráč Slavie se v přirozeném pohybu náhodně dotkl rukou obličeje hráče hostujícího družstva. O přestupek se nejednalo,“ řekla komise.

Stejně hodnotila i zákrok zlínského Vukadina Vukadinoviče na pardubického Paba Ortize. „V 54. minutě utkání došlo k souboji o míč. Domácí hráč nejdříve ve skluzu zasáhl míč a následně setrvačností došlo k nezaviněnému kontaktu mezi oběma hráči. O přestupek se nejednalo.“

Naopak sudímu Filipu Kotalovi v zápasu Jablonec - Olomouc však vyčetla, že po zpětné přihrávce olomouckého Denise Ventúry dal pokyn brankáři Tomáši Digaňovi, že míč může chytit do ruky.

„Rozhodčí chybně vyhodnotil situaci, kdy hráč hostujícího družstva zahrál míčem směrem ke svému brankáři. Rozhodčí v tento moment viděl teč domácího hráče a dal brankáři informaci, že se nejednalo o tzv. „malou domů“ a že může hrát rukou. Brankář následně míč chytil do ruky. Z dostupných záběrů není prokazatelné, že k teči došlo. Jednalo se o chybný management situace ze strany rozhodčího,“ oznámila komise.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!