Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Konečně! Další sezona snů začíná

Sport

  12:24
PRAHA - Neskutečně dlouhá ligová přestávka je konečně minulostí a my slávisté hledíme k dalšímu ročníku s tradičním optimismem.

Slavia slaví! foto: Lidovky.cz

Do Ligy mistrů se prokoušeme, vždyť ta Fiorentina je přece hratelná. To není všechno. Mladý Necid má takový talent, že Real Madrid za něj jistě rád vysází 200 milionů. Toleski je zase bezkonkurenční kanonýr s jasným předurčením: stát se králem střelců. Na nejkrásnějším stadionu budeme porážet všechny ty Žižkovy a Baníky jako na běžícím pásu. Opět pokoříme Letnou a nakonec zvedneme nad hlavu mistrovský pohár. Každou neděli bude v Edenu plno, protože ve Vršovicích dříme dvacet tisíc slávistů jako blanické vojsko.

Občas ale za horkých letních nocí, v neklidném spánku, vidíme zvláštní obrazy. Sparta na jaře vyhrává jeden zápas za druhým a likviduje náš patnáctibodový náskok. Sešívaní se neumí trefit do branky ani do té doby marného Kladna. Necelé dvě tisícovky fanoušků sledují, jak trenér Jarolím zběsile točí sestavou. Erich Brabec v 80. minutě předposledního kola za stavu 0:1 překopává z penalty bránu soupeře vysoko nad... Ale to je jen noční můra.

Zítra rozjíždíme v Liberci další sezonu snů. Takže slovy krále Theodéna: seřadit a přímo na ně!

Autorka (28) fandí Slavii, protože v české lize neexistuje tým, který by měl hezčí dresy.