Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Astana - Plzeň 1:2, hosté prohrávali, pak rychle otočili a mají druhou výhru

Plzeňský Tomáš Chorý a Žarko Tomaševič z FC Astana v utkání Konferenční ligy. foto: AP

Víc než poločas nic, pak během šesti minut tři góly. Plzeňští fotbalisté díky bleskovému obratu získali v Konferenční lize druhou výhru. V druhém kole základní fáze na stadionu v Astaně prohrávali, ale poté skóre otočili Chorý s Kalvachem. Plzeň zvítězila 2:1 a vede skupinu C.
  18:28aktualizováno  18:30

Plzeňští před dvěma týdny porazili doma Ballkani 1:0, v dalekém Kazachstánu připisují další tři body.

„Výhra je samozřejmě zlatá, podepsali jsme domácí vítězství s Ballkani. Vyhrát v Astaně je pro nás veliký nadstandard a máme z toho radost. Dostáváme se v této fázi vývoje skupiny do dobré pozice,“ jásal plzeňský kouč Miroslav Koubek.

Na hřišti s umělou trávou inkasovali po tečované střele. Do rány domácího kapitána Tomasova krátce po půli vložil nohu stoper Dweh a Staněk nestačil reagovat.

Radost domácím nevydržela dlouho. Po centru právě Dweha zůstal na zadní tyči volný Chorý a hlavou vyrovnal. Vzápětí pálil Kopic, jeho ránu lehce tečoval Kalvach a Plzeň vedla.

ONLINE

utkání jsme sledovali minutu po minutě

Domácí v zoufalém náporu měli šanci na vyrovnání, ale Hovhannisjan hlavičkoval nad.

Předtím Staněk skvěle chytil Ebongovu ránu pod břevno.

Druhý poločas znatelně vylepšil dojem ze zápasu. Byly šance, akce, vzrušující momenty, góly, obrat ve skóre.

V první půli to byl nezáživný duel. Nula střel na bránu, žádné šance.

V prvním poločase měl každý z týmů pár nadějných možností, plzeňský Kalvach v úvodu z přímého kopu z maximálně výhodné pozice překopl zeď i bránu.

Hosté byli aktivní, drželi víc míč, ale postupně se zlepšovali domácí. Ve 23. minutě po pasu za obranu utekl Tomasov, vybíhající brankář Staněk míč při odkopu minul a domácí útočník skóroval do prázdné brány.

Ale radost jemu i publiku zkazil praporek pomezního rozhodčího, ofsajd vzápětí potvrdil i videoasistent.

„Bylo to utkání, které bylo energické, mělo emoce. Myslím, že obě mužstva podala dobrý výkon. My jsme pravděpodobně o tu branku byli lepší. Branka, kterou jsme dostali po střele Tomasova a nešťastné teči Sampsona Dweha, nás přivedla do problémů. Byla to komplikace. Já si cením na mužstvu, jakým způsobem zareagovalo a jakým způsobem dokázalo utkání otočit,“ řekl Koubek.

Sport: Telly

Plzeňský trenér Koubek proti víkendovému ligovému utkání na Spartě udělal v základní sestavě jednu změnu: záložníka Traorého nahradil útočník Chorý. Ti dva se měnili na Spartě už po třiceti minutách.

Astana je po dvou duelech bez bodu. V prvním utkání schytala debakl 1:5 od Dinama Záhřeb.

Plzeň má za sebou druhý zápas v Kazachstánu v krátké době, už v srpnu si vyzkoušela dlouhé cestování, když se v závěrečném předkole Konferenční ligy utkala s jiným kazachstánským soupeřem Tobolem. Svěřenci kouče Miroslava Koubka v Kostanaji zvítězili 2:1 a domácí odvetu vyhráli hladce 3:0.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!