Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kozáčik doufá ve svou šanci

Sport

  12:12
PRAHA - Mezi tři tyče sparťanské brány se dnes proti Šeriffu Tiraspol ve druhém předkole Ligy mistrů pravděpodobně postaví slovenský fotbalový brankář Matúš Kozáčik. Může to být jeho šance konečně se ve Spartě prosadit. Chytit se v základní sestavě. Možná i vrátit se do kádru slovenské reprezentace.

Kozáčik v přípravě. foto: ČTK

Jenže všechno může změnit uzdravující se Jaromír Blažek. Rekonvalescence zraněného kotníku sparťanské jedničky se rapidně urychluje. Blažek nevylučuje, že proti moldavskému celku naskočí. Stihne vyhrát nemilosrdný souboj s časem?

"Pokud nastoupím, tak určitě budu mít šanci prosadit se do základu. Důležité je zvládnout ten první zápas a od toho se bude odvíjet další průběh,“ řekl LN Kozáčik. Do Sparty přestoupil z konkurenční Slavie a za necelé dva roky nastoupil pouze ke dvěma utkáním v domácím poháru. K ostrým zápasům jinak ani nepřičichl a chytal pouze za rezervu. Vypadl tak i ze slovenského reprezentačního mužstva. Kozáčikovi teď hraje do karet nový trenér, který si ho pochvaluje. A také zranění navrátilce Blažka.

"Když vás trenér pochválí, tak to vždy potěší a pomůže. Budu jen rád, pokud nastoupím. Těším se. Takový zápas je motivace a já doufám, že to dobře dopadne,“ padala z Kozáčika slůvka naděje. Jaromír Blažek ale nehodlá svou vynucenou dovolenou dále prodlužovat.

"Je možné, že nastoupím. Mám před sebou ještě skoro celé dva dny a zranění se zatím hojí dost dobře. Teď jsem trénoval na osmdesát procent. Pokud bych měl nastoupit, musel bych být úplně fit. Tohle není přátelák, tady by nás každá chyba bolela,“ vysvětloval Blažek před odletem do Kišiněva.

Blažek se zranil na soustředění v Rakousku a nevypadlo to s ním vůbec růžově. Doktoři odhadovali dobu léčby až na tři týdny. Nenastoupí-li Blažek dnes, na sobotní začátek ligy proti Mladé Boleslavi by již určitě měl být připraven.

"Měl jsem takový cíl, stihnout už ten dnešní zápas. Dělal jsem pro to všechno. Na Boleslav bych měl být zdravý. Cítím den ode dne pokroky. Problémy mi stále dělá odraz té nohy a při běhu mě to pořád trošku omezuje,“ posteskl si brankář, který se do Sparty vrátil po nevydařené sezoně v tehdy ještě bundesligovém Norimberku.

Autoři: