Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Kung-fu kop body získat nepomohl

Sport

  10:50
PRAHA - Ligový podzim se pomaličku blíží ke svému poločasu a Gambrinus lize nadále vládnou dva celky, od kterých se to čekalo nejvíce – naše Spartička a rádoby rival Slavia (myslím tím, co do historického zisku titulů). Proč tomu tak je? Ostravští chachaři se spíše zajímají o to co se děje v sestupových vodách, plzenští sládci míří na ligový primát v počtu remíz a oba severočeské celky mají problémy sami se sebou.

Miroslav Slepička (uprostřed) se statečně probíjel také obranou Teplic. foto: ČTK

 

Pro mě z nepochopitelného důvodu se hodnocení včerejšího zápasu Sparta-Teplice zúžilo pouze na kung-fu zákrok Sparťana Kladrubského na naše Juna v teplickém dresu. Ano, kopačka sparťanského univerzála se prošla Junovým obličejem, a nejspíše se měla kopat penalta, že ale pan rozhodčí na druhé straně přehlédl ruku jednoho z hostí v pokutovém území a stažení Kuliče Kleinem na tomtéž místě, o tom kritici raději mlčí.


Pro mě jako pro věrného vyznavače rudých barev je dobrá zpráva fakt, že defenziva týmu šlape tak jak má. A věřím, že se již brzo proberou také letenští útočníci. Šance si vypracovat dokáží, jen je začít proměnovat.


Co takhle s tím začít již v dalším ligovém kole rudá mašino?


Autor je Sparťan již od svých prvních nadějných fotbalových krůčků.


Autoři: