Čtvrtek 6. června 2024, svátek má Norbert
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Fotbalisty Slavie čeká ve 2. předkole Konferenční ligy cesta na Gibraltar

Slávista Ibrahim Traoré (vpravo) a spoluhráč Peter Olayinka se radují z gólu proti Feyenoordu ve čtvrtfinálové odvetě Konferenční ligy. foto:  Michal Růžička, MAFRA

Fotbalisté Slavie Praha se ve 2. předkole Evropské konferenční ligy utkají s týmem St Joseph’s. Gibraltarský celek porazil v odvetě úvodního předkola 1:0 severoirské Larne a v součtu s domácí bezbrankovou remízou postoupil do další fáze proti českému vicemistrovi.
  23:13aktualizováno  23:15

Slavia zahájí dvojzápas proti třetímu týmu uplynulé sezony gibraltarské ligy ve čtvrtek 21. července na hřišti soupeře. Odveta je na programu o týden později v Edenu. Ve 2. předkole Evropské konferenční ligy se představí i Sparta, která začne proti norskému Stavangeru doma.

V souboji St Joseph’s s Larne se čekalo na gól v součtu 169 minut hry. V 78. minutě dnešní odvety byl vyloučen po druhé žluté kartě domácí Randall a vzápětí rozhodl jedinou brankou střídající Valarino.

Na celek z Gibraltaru dosud české kluby nenarazily. St Joseph’s je nejstarším fotbalovým klubem britského zámořského území na Pyrenejském poloostrově, založen byl roku 1912. Na kontě má jeden mistrovský titul z roku 1996, v posledních sedmi ligových ročnících skončil na třetím místě. V žebříčku UEFA nyní patří klubu 320. příčka.

Slavia i Sparta musí na cestě do skupiny přejít přes tři předkola. Jakékoli zaváhání by znamenalo, že si na podzim v hlavní fázi pohárů nezahrají.

Evropská konferenční liga (předkola)
1. předkolo 14. 7. 2022 20:45
Larne FC : St Joseph's FC 0:1 (0:0)
Góly:
Góly:
79. Valarino
Sestavy:
Ferguson – Cosgrove, Bolger, Balmer, Doherty – Gordon (86. Sule), Millar, Randall, Hughes (K) – Kearns (86. Scott), Bonis
Sestavy:
Fitzsomons – Olmos (90+2. Serra), Mouelhi (K), Villar, Peters, Pons – Ferrer (74. Aznar), Bautista (74. Pecci), Juanma, Robba (63. Valarino) – Yussuf (63. Boro)
Náhradníci:
Mcintyre – Kelly, Sule, Scott, Donnelly, Sloan, Lusty, Aretzis, Greer
Náhradníci:
J. Robba – Serra, Valarino, Rojas Piner, Rosa, Caballero, Boro, Aznar, Pecci
Žluté karty:
23. Randall
Žluté karty:
72. Mouelhi
Červené karty:
78. Randall
Červené karty:

Rozhodčí: Ocenáš (SVK) – Vorel (SVK), Jekkel (SVK)

Autoři: ,