Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Lavička definitivně ve Spartě

Sport

  13:34
Vítězslav Lavička se stal definitivně trenérem fotbalové Sparty. Pětačtyřicetiletý kouč dostal v úterý od svazového vedení souhlas k odchodu z pozice trenéra reprezentační jednadvacítky a mohl tak dnes podepsat s letenským klubem novou dvouletou smlouvu. Sparta oznámila jeho angažování na tiskové konferenci.

Vítězslav Lavička foto: Lidové noviny

Lavičkovi budou asistovat Michal Zach, Horst Siegl, mentální trénink bude mít na starosti Dragan Vujovič a koučem brankářů bude nadále Jan Stejskal.

Další změnou ve vedení Sparty je změna pozice dosavadního prezidenta klubu Jozefa Chovance, který se přesunul do funkce generálního sportovního manažera. Lavička se stal během posledních čtyř let už šestým sparťanským koučem. Na trenérském postu nahradil Michala Bílka, který z Letné odešel před koncem
uplynulé sezony po prohře s Ostravou.

Ve finále Poháru ČMFS a v posledním ligovém kole v Liberci Spartu dočasně vedl Chovanec.


Pro letenské šéfy byl Lavička od začátku volbou číslo jedna, jiného kouče prý ani neoslovovali. Společná jednání probíhala už několik týdnů, ale uzavření smlouvy komplikoval fakt, že zkušený trenér vedl národní tým do 21 let. Svazové vedení ho však z funkce v úterý uvolnilo a Lavičkovi tak v podpisu kontraktu s letenským týmem už nic nebránilo.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!