Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Liberec bude mít proti Hoffenheimu jen pět hráčů základu. To jsem zažil jen v juniorce, říká Hoftych

Pavel Hoftych proti Crvené zvezdě Bělehrad. foto: Reuters

Sinsheim - Fotbalisté Liberce budou mít kvůli koronaviru v kádru ve čtvrtečním utkání 3. kola skupiny Evropské ligy na půdě Hoffenheimu k dispozici jen pět hráčů obvyklé základní sestavy. Nakažena je také většina realizačního týmu, z trenérů nezvykle odletěl do Německa pouze hlavní kouč Pavel Hoftych.
  15:08

„Testujeme se v tomto náročném období co tři dny. Postupně nám hráči po dvou, třech nebo čtyřech neprocházejí testy, i když maximální příznaky jsou mírné nachlazení. Za normálních okolností by byli za tři dny v tréninku. Zbyli nám čtyři hráči ze základní sestavy, plus se vrací Taras Kačaraba, který ale měsíc nehrál soutěžní zápas,“ řekl Hoftych v nahrávce pro média.

„Zasáhlo to i členy realizačního týmu. Ve finále letím z realizáku jen já. To je situace, kterou jsem naposledy zažil u juniorky Zlína. Je to zajímavá a atypická situace, ale taková je doba. Potýká se s tím víc mančaftů,“ doplnil Hoftych.

Fotbalisté Liberce slaví branku Jana Matouška.
El Fardou se trefuje do sítě Liberce.

Jména nakažených se v Česku běžně nezveřejňují. Jedním z pozitivně testovaných je brankář Filip Nguyen, který to oznámil na facebooku. Nemoc má podle Hoftycha útočník Júsuf Hilál a také někteří hráči patřící do kádru reprezentační jednadvacítky.

„Management musí tvrdě pracovat, aby dokázal doladit věci s UEFA. Ta nám včera musela otevřít A list na soupisce, aby se dal doplnit, jako to bylo třeba v případě FCSB. Pracovali jsme na tom, abychom sehnali hráče do procesu. Kluci, kteří s námi jedou z B-týmu, s námi ani netrénovali,“ uvedl Hoftych.

„Je velká škoda, že se s Hoffenheimem nemůžeme konfrontovat v plné palbě a že nebudou moci nastoupit kluci, kteří si to vybojovali. Naše mužstvo spolu bude hrát v tomto složení poprvé, spousta hráčů má za sebou měsíční herní pauzu. Nejhorší je právě nerozehranost. Kdyby běžela první nebo třetí liga, byli by hráči připravenější. Je to složité pro nás i pro ně,“ dodal Hoftych.

Severočeši zažili opačnou situaci ve 3. předkole na hřišti FCSB. Rumunský klub měl 15 nakažených hráčů a narychlo doplnil kádr o nové.

„Naše načasování je lepší než v případě FCSB, podařilo se nám postoupit do skupiny, což nikdo neočekával. Přinesli jsme finance do klubu v pravý čas, v těžké době. Všechno zlé je pro něco dobré. Dá se říct, že budeme mít mančaft skoro celý už promořený,“ podotkl Hoftych.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!