Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Liberec si uřízl ostudu, prošustroval vedení 3:0, pražská 'S' jdou dál

Sport

  19:58aktualizováno  21:55
OLOMOUC - Pětici českých týmů dnes čekaly odvety předkola Evropské ligy. Jako první se představily Olomouc a Teplice. Oba celky dosáhly stejného výsledku 1:1, což znamená konec v soutěži.

Teplický Hesek v hlavičkovém souboji. foto: ČTK

Hapoel Tel Aviv - FK Teplice 1:1 (0:0)

 Branky: 90+2. Ben Dajan - 89. Klein.
Rozhodčí: Suchina - Chodějev, Jerovenko (všichni Rus.). ŽK: Bondarv, Šechter - Ljevakovič, Vachoušek, Lukáš. Diváci: 8.000. První utkání 2:1, postupuje Hapoel Tel Aviv.

Teplice si přivezly do Izraele nešťastný výsledek 1:2. Ovšem zápas nenapovídal tomu, že český tým potřebuje útočit. Hrálo se z obou stran opatrně. Do závěrečného tlaku se Teplice dostaly, až když v závěru Tel Aviv bránil výsledek. A hned se to vyplatilo, když stoper Klein hlavou otevřel skóre. Po závaru před brankou Grigara, který svůj tým dnes třikrát hodně podržel, však domácí zaslouženě vyrovnali.

Sigma Olomouc - FC Everton 1:1 (0:1)

 Branky: 80. Šultes - 43. Pienaar.
Rozhodčí: Fautrel - Harchay, Gringore (všichni Fr.). ŽK: Onofrej - Gosling. ČK: 7. Hibbert (Everton). Diváci: 10.212 (vyprodáno). První zápas: 0:4, postupuje Everton.

Olomouc byla vyřazena v podstatě už po prvním utkání, ale Hanáci hlásili před zápasem, že se chtějí o postup ještě poprat. Značně jim k tomu pomohl pravý obránce Hibbert, který se nechal hned v úvodu vyloučit. Jenže ani proti deseti se domácí nedokázali dostat do kloudné šance. Navíc před odchodem do šaten se prosadil zcela volný Pienaar. Před Olomoucí tak ležel jediný úkol: neuříznout si ostudu. Závěrečnou remízu zařídil ranou z dálky Šultes a vyprodaný stadion v Olomouci svým hráčům zatleskal.

Sparta Praha - NK Maribor 1:0 (1:0)

 Branka: 3. Wilfried.
Rozhodčí: Kulbakov - Bykov, Savitski (všichni Běl.). První zápas 2:0, postupuje Sparta. ŽK: Pamič (Sparta). Diváci: 12.710.

Sparta si přivezla z Mariboru velmi dobrý výsledek a ještě lépe to vypadalo ve třetí minutě, když se prosadil "odborník" na Maribor Wilfried. Sparta tak mohla hrát bez nervů a aktivně. To se jí dařilo, ale s postupem času tempo zápasu upadlo a domácí se spostředili na kontrolu hry a sem tam nějakou parádičku pro diváky. Zápas v klidu dovedli do závěrečného hvizdu.

Sparta - Maribor

Slovan Liberec - Dinamo Bukurešť 0:3 (0:1, 0:3), na pen. 8:9

 Branky: 58. a 81. Niculae, 3. Cristea.
Penaltu proměnili: Papoušek, Blažek, Vácha, Holeňák, Vulin, Dejmek, Dočkal, Gebre Selassie - Niculae, Bostina, Torje, Niculescu, Moti, Grigore, Kone, Diabate, Molinero. Neproměnili: Gecov, Liška - Zicu. Rozhodčí: Jefet - Šteif, Davidy (všichni Izr.). ŽK: Čorič, Vácha, Blažek, Vulin - Moti, Diabate, Zicu, Niculae. Diváci: 5490. První zápas 3:0, postoupilo Dinamo.

Neuvěřitelnou ostudu si uřízl Liberec. Po kontumaci si přivezl nejlepší možný výsledek z prvního zápasu 3:0. Jenže v domácí odvetě hrál neuveřitelně laxně a pasivně a jen sledoval jak hráči Dinama dávají jednu branku za druhou. A to je ještě několikrát zachránil brankář Hauzr. Utkání alespoň dotáhli k penaltovému rozstřelu. V něm v desáté sérii neporměnil Liška a Liberec tak končí.

Liberec - Dinamo

Crvena Zvezda Bělehrad - Slavia Praha 2:1 (2:0)

 Branky: 23. Bogdanovič z pen., 45. Perovič - 63. Vlček.
Rozhodčí: Kinhöfer - Scheppe, Schalk (všichni Něm.). ŽK: Lekič, Savič, Kadu - Hubáček, Trapp. Diváci: 35.000. První zápas: 0:3, postupuje Slavia.

Kousek od podobného fiaska byla i Slavia. V bouřlivém prostředí Bělehradu prohávala po penaltě, která byla odpískaná za ruku ve zdi. Těsně před přestávkou dostala hodně sporný gól. Vaniaka obtěžoval srbský hráč, který se předtím válel na trávníku a rozhodčí zapískal nepřímý kop za zdržování. Než se slávisté vzpamatovali, bylo rozehráno a Perovič dával do prázdné branky. Ve druhém poločase ale zafungoval žolík z lavičky - Vlček. Hloušek svkěle potáhl míč odcentroval a útočník Slavie rozhodl o postupu.

CZ Bělehrad - Slavia

Autor:

Jak vyzrát na citlivou pokožku miminek?
Jak vyzrát na citlivou pokožku miminek?

40 testerek vyzkoušelo intenzivní zklidňující balzám pro velmi suchou, citlivou i atopickou pokožku Atoderm Intensive baume od Biodermy. Jak balzám...