Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Real v přestřelce se City zachránil remízu, Bayern neudržel vedení

Federico Valverde (třetí zleva) v objetí spoluhráčů poté, co vstřelil vyrovnávací gól v utkání s Manchesterem City. foto: Reuters

Celkem deset gólů padlo v úvodních dvou čtvrtfinálových zápasech Ligy mistrů. Fotbalisté Realu Madrid nakonec v domácím utkání s obhájcem Manchesterem City uhráli remízu 3:3, kterou jim deset minut před koncem vystřelil Valverde. Nerozhodně skončil i duel Arsenalu s Bayernem Mnichov. Německý tým dlouho vedl, ale o vítězství ho gólem na 2:2 připravil Trossard.
  21:08aktualizováno  23:52

Odvety jsou na programu ve středu 17. dubna. Postupující týmy vytvoří jednu ze dvou semifinálových dvojic.

Los již ve čtvrtfinále zrežíroval souboj dvou papírově největších favoritů mezi historicky nejúspěšnějším týmem soutěže Realem a obhájcem trofeje Manchesterem City. Úvod se obešel bez oťukávání.

Silva se ve 2. minutě postavil k přímému kopu z 25 metrů, chytře obstřelil špatně stojící zeď a zaskočil brankáře Lunina. První obrat utkání zahájila Camavingova rána, kterou do vlastní sítě nešťastně tečoval Dias. O pouhé dvě minuty později zajistil Rodrygo Realu vedení.

Rodrygo oslavuje gól, kterým poslal Real Madrid do vedení nad Manchesterem City.

Manchester City v této sezoně LM vyhrál všech předchozích osm duelů a pokaždé nastřílel tři branky. K vítězství měl znovu blízko. Střelou zpoza vápna nejprve srovnal Foden, jenž se trefil v sezoně prestižní soutěže popáté, další obrat pak zařídil v 71. minutě neméně pěkným zakončením Gvardiol, který si připsal první soutěžní gól v ročníku. „Citizens“ sice opět naplnili třígólovou normu, o výhru ale přišli.

Druhý poločas byl přehlídkou krásných branek a o poslední se postaral domácí Valverde. Real doma v LM nenašel přemožitele dvanáctkrát v řadě, jeho soupeř v soutěži neprohrál venku jedenáctkrát za sebou.

Ani druhé utkání nepoznalo vítěze. Bayern se v německé lize trápí a v Londýně po Sakově gólu ze 12. minuty rychle prohrával. Dokázal ale bleskově zareagovat. Gnabry vyrovnal a kanonýr Kane se pak díky proměněné penaltě ze 32. minuty, kterou zařídil Saliba faulem na unikajícího Saného, sedmou trefou v sezoně LM osamostatnil v čele tabulky střelců.

Harry Kane (9) proměňuje pokutový kop a posílí Bayern Mnichov do vedení nad Arsenalem.

Kouč Arteta měl v průběhu druhého poločasu šťastnou ruku. Po deseti minutách na hřišti se o vyrovnání postarali dva střídající hráči. Gabriel Jesus nahrával a Trossard se v 76. minutě trefil přesně k tyči.

Zbylé čtvrtfinálové dvojice tvoří Paris St. Germain - Barcelona a Atlético Madrid - Dortmund, první zápasy se budou hrát ve středu.

Liga mistrů
Čtvrtfinále 9. 4. 2024 21:00
Real Madrid Real Madrid : Manchester City Manchester City 3:3 (2:1)
Góly:
12. Camavinga
14. Rodrygo
79. Valverde
Góly:
2. B. Silva
66. Foden
71. Gvardiol
Sestavy:
Lunin – Carvajal /C/, Rüdiger, Tchouaméni, Mendy – Valverde, Camavinga, Kroos (72. Díaz) – Vinícius (86. Mato), Bellingham, Rodrygo (72. Modrić).
Sestavy:
Ortega – Akanji, Dias /C/, Stones, Gvardiol – Hernández, Kovačić – Foden (87. Álvarez), Silva, Grealish – Haaland.
Náhradníci:
Arrizabalaga, González – Militão, Fernández, García, Ceballos, Güler, Vázquez.
Náhradníci:
Carson – Gómez, Lewis, Susoho, Nunes, De Bruyne, Bobb, Doku.
Žluté karty:
1. Tchouaméni, 81. Carvajal
Žluté karty:
37. Akanji, 88. B. Silva

Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni (FRA)

Počet diváků: 76 680

Přejít na on-line reportáž
Liga mistrů
Čtvrtfinále 9. 4. 2024 21:00
Arsenal FC Arsenal FC : Bayern Mnichov Bayern Mnichov 2:2 (1:2)
Góly:
12. Saka
76. Trossard
Góly:
18. Gnabry
32. Kane
Sestavy:
Raya – White, Saliba, Magalhães, Kiwior (46. Zinčenko) – Ødegaard (C), Jorginho (66. G. Jesus), Rice – Saka, Havertz (86. Partey), Martinelli (66. Trossard).
Sestavy:
Neuer (C) – Kimmich, Dier, de Ligt, Davies – Goretzka, Laimer – Sané (66. Coman), Musiala, Gnabry (70. Guerreiro) – Kane.
Náhradníci:
Ramsdale, Hein – Smith Rowe, Tomijasu, Nketiah, Vieira, Alnaní, Nelson.
Náhradníci:
Peretz, Ulreich – Kim Min-čä, Upamecano, Zaragoza, Choupo-Moting, Müller, Tel, Mazráwí, A. Pavlović.
Žluté karty:
89. Partey
Žluté karty:
9. Davies, 55. Kane

Rozhodčí: Nyberg – Beigi, Söderqvist (SWE)

Přejít na on-line reportáž
Autoři: ,