Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Liga mistryň v Edenu odložena. V takové situaci nemůžeme hrát fotbal, řekl Tvrdík

ilustrační snímek foto: Slavia.cz

Fotbal jde stranou. Kvůli čtvrteční odpolední střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy se večerní utkání Ligy mistryň Slavia vs. St. Pölten v Edenu hrát nebude. UEFA zápas na žádost domácího týmu odložila.
  18:26aktualizováno  19:23

Utkání se mělo odehrát ve čtvrtek od 21 hodin a začít mělo minutou ticha. Nakonec se ale kvůli tragickým událostem v centru Prahy uskuteční až v novém roce. Zprávy o řádění ozbrojeného útočníka hlavní město paralyzovaly, včetně sportovního světa.

Šéf klubu Jaroslav Tvrdík zhruba tři hodiny před zápasem uvedl na sociální síti X, že by Slavia radši, aby se zápas nehrál.

„Naše myšlenky a vyjádření hluboké lítosti a upřímné soustrasti míří k rodinám a příbuzným obětí, které si střelba vyžádala. Za takové situace nemůžeme hrát fotbal. Požádali jsme UEFA o odklad,“ napsal Tvrdík.

Unie vyhověla. Čtvrtý zápas Ligy mistryň proti St. Pöltenu tak slávistky odehrají v novém roce.

Fotbalistky Slavie v soutěži usilují o první výhru. Na trávníku rakouského soupeře vybojovaly minulý týden bod za remízu 0:0 a stále drží teoretickou naději na postup do jarní fáze.

Po porážkách 0:9 s Olympiquem Lyon a 0:1 s norským Brannem jsou však na posledním místě ve skupině. Na druhý Brann ztrácejí pět bodů.

Autoři: ,