Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Limberský překvapivě nastoupil. A hned si dovolil na Robbena

Sport

  23:04
MNICHOV (od našeho zpravodaje) - Na polovině hřiště zasekl míč a vracejícímu se Robbenovi ho prohodil mezi nohama. Kdo jiný by si dovolil takovou troufalost než David Limberský. Třicetiletý levý obránce se po zranění nečekaně brzy vrátil do sestavy fotbalistů Plzně. A rovnou v Mnichově proti Bayernu v Lize mistrů.

Limberský v souvoji s Robbenem. foto: ČTK

Působil suverénně, ale také byl u dvou gólů, které mužstvo v prvním poločase inkasovalo.

Po slavnostním nástupu si přetáhl bílý dres přes trenýrky, pak ještě poslední domluva se stopery, povzbuzující gesto ke Kozáčikovi a už stál u Robbena, rychlého křídla z Nizozemska. Třikrát ho před sebe nepustil, počtvrté už nestíhal. Ani skluz zezadu nepomohl. Gólovou šanci pak zastavil Hubník jen faulem a Ribéry ve 24. minutě z penalty otevřel skóre.

On-line rerpotáž ZDE

Při průniku Alaby do středu pole zase reagoval o vteřinu později, jinak ve 37. minutě mohl gólovou střelu zblokovat.

Stovky fanoušků Plzně v hledišti se před zápasem divily, když viděly Limberského na hřišti. Podle původní diagnózy měl  s natrženým stehenním svalem marodit až do poloviny listopadu.

"Ale doktor Barna ze šesti týdnů udělal tři," vysvětlil zkušený obránce.

Zranil se 27. září v ligovém utkání v Jihlavě. Za potížemi stál náročný program. Od poloviny července za Plzeň odehrál sedmnáct utkání, další tři v národním mužstvu. To je obrovská porce.

Před deseti dny už začal vyklusávat, naplno trénoval od pondělí. "Je v pořádku, ale vzhledem k tomu, že měl tréninkový výpadek, tak nejspíš hrát nebude," přemítal trenér Pavel Vrba před utkáním v Mnichově. Ale nakonec se rozhodl jinak.

Přitom Limberský si myslel, že s Bayernem nestihne ani domácí zápas, který se hraje 5. listopadu. Je však velmi odolný, lékaři o něm tvrdí, že má extrémní schopnost zranění rychle vyléčit.

Pro Plzeň je to dobře, blonďatý bek je pro ni klíčovým hráčem. Na Bayernu však ani on nemohl soupeře zastavit. Ve druhé půli za faul na Robbena viděl žlutou kartu, čtvrt hodiny před koncem střídal.

Anketa

Oznámkujte výkon Plzně na hřišti Bayernu (0:5).

1 19
2 10
3 35
4 34
5 256
Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...