Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Vítězný přímák a dojatý Beckham. Messi při debutu v nastavení rozjásal Miami

Radost Lionela Messiho po první brance v MLS. foto: Reuters

Lionel Messi při svém debutu v dresu Inter Miami nastoupil z lavičky. Sedminásobný držitel Zlatého míče si to nejlepší pošetřil na samý závěr. V nastaveném čase nejprve vybojoval přímý kop, sám se k němu následně postavil. Levá šibenice, první gól a triumf 2:1 nad mexickým Cruz Azul v zápase interkontinentální soutěže Leagues Cup.
  8:53

„Věděl jsem, že musím skórovat,“ komentoval Messi v rozhovoru na hřišti svoji trefu.

Svůj debut si od první chvíle užíval. Fanouškům mával z lavičky, mával jim i během zahřívání. Na hřiště vyběhl v 54. minutě společně se svým někdejším spoluhráčem z Barcelony Sergiem Busquetsem, když jeho tým vedl 1:0.

Mexický soupeř však dokázal srovnat.

Scéna připravena, Messiho levačka taky.

Messiho branka v 94. minutě:

Argentinec si připsal první branku v růžovém dresu a poslal hlediště do varu.

Někteří diváci vběhli i na hřiště a za brankou fanoušci zapálili dýmovnice v klubové růžové barvě na oslavu vítězství při vstupu týmu do pohárové soutěže pro 47 klubů ze tří zemí. „Přesně takhle jsme chtěli začít a věnovat lidem vítězství. Věděli jsme, že dobrý start je důležitý. Naštěstí se nám to povedlo a já jsem šťastný,“ dodal Messi.

S dojetím jeho počin sledoval v hledišti i spoluvlastník Interu Miami David Beckham. „Jak jsem viděl, že byl odpískán přímý kop, pomyslel jsem si, že takhle to má skončit,“ řekl Beckham, který před 16 lety ušlapal Messimu cestu historickým přestupem do MLS. „Je to velký okamžik pro tuto zemi a ligu,“ hodnotil.

Beckham po Messiho brance:

„Neuvěřitelné,“ komentoval na svém twitteru další prominentní člen floridského hlediště – basketbalista LeBron James. Kromě něj počínání argentinské hvězdy sledovala mimo jiné i tenistka Serena Williamsová.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!