Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Messi si poprvé zatrénoval s Interem Miami, spoluhráči mu aplaudovali

Lionel Messi mezi spoluhráči z Interu Miami na prvním tréninku foto: AP

Lionel Messi si poprvé zatrénoval s fotbalisty Interu Miami. Jeho první přípravu v celku zámořské MLS sledovalo podle 200 novinářů a spoluhráči mu při nástupu na trávník zatleskali. Informovala o tom agentura AP.
  20:56

Spolu s Messim se tréninku, který natáčel vrtulník i několik dronů, zúčastnil i jeho někdejší spoluhráč z Barcelony Sergio Busquets. Španělský mistr světa i Evropy přišel do Miami v pondělí.

Šestatřicetiletý Messi s celkem z Fort Lauderdale podepsal smlouvu na dva a půl roku s opcí. Kapitán argentinských mistrů světa z loňského šampionátu v Kataru si ročně vydělá 50 až 60 milionů dolarů (1,3 miliardy korun).

„Pro něj už je to hlavně o jeho odkazu. Vyhrál všechno, co se vyhrát dalo. Je jeden z nejlepších hráčů všech dob, ne-li nejlepší. Ale co jsem viděl, tak je pořád hladový,“ řekl spolumajitel klubu a bývalý anglický reprezentant David Beckham.

Messi by si měl zápasovou premiéru v novém působišti odbýt v pátek, kdy Miami nastoupí v Leagues Cupu proti mexickému celku Cruz Azul. Cena vstupenek se na černém trhu podle AP pohybuje mezi 275 dolary (5800 korun) a 19 tisíci dolary (404 tisíc korun).

Miami navíc po Messim a Busquetsovi posílí další bývalý hráč Barcelony Jordi Alba. Předseda klubu Jorge Mas uvedl, že Inter už se čtyřiatřicetiletým obráncem, který po sezoně v katalánském klubu předčasně skončil, podepsal smlouvu.

Alba působil v Barceloně od roku 2012, získal s ní šest titulů a v roce 2015 byl u triumfu v Lize mistrů. V minulosti nastupoval také za Valencii a se španělskou reprezentací v roce 2012 vyhrál mistrovství Evropy.

Autoři: ,

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....