Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Liverpool má trofej, finále Ligového poháru rozhodl Van Dijk v prodloužení

Fotbalisté Liverpoolu spolu s trenérem Jürgenem Kloppem slaví zisk Ligového poháru. foto: AP

První trofej v Anglii získal Liverpool. Ve finále Ligového poháru ve Wembley zdolal Chelsea 1:0 gólem stopera Van Dijka ze 118. minuty prodloužení.
  19:19

Liverpoolský trenér Jürgen Klopp ve své poslední sezoně v klubu se tak bude loučit aspoň s jednou trofejí. Ve hře je toho však mnohem víc.

Po šestadvaceti kolech je první v Premier League, v osmifinále Evropské ligy ho čeká Sparta a je také v osmifinále Anglického poháru.

V ročníku 2022/23 Liverpool žádnou trofej nezískal. Chelsea prohrála ve finále Ligového poháru potřetí za sebou.

Premier League uplně zdarma

V základní hrací době měly Chelsea i Liverpool spoustu šancí, ale stejně jako ve finále Ligového i Anglického poháru v roce 2022 v souboji těchto dvou týmů branka nepadla. Kromě jednoho neuznaného gólu na každé straně trefili hráči obou celků tyč, nejprve útočník „Reds“ Gakpo a ve druhé půli záložník londýnského celku Gallagher.

Atraktivní duel pokračoval i v prodloužení, na střely Liverpool předčil Chelsea 24:19. Na rozdíl od finále před dvěma lety ale nedospěl zápas do penaltového rozstřelu. Ve 118. minutě si Van Dijk naskočil na Tsimikasův rohový kop a hlavičkou ke vzdálenější tyči rozhodl.

V letošním ročníku se oba kluby potkaly už potřetí. Loni v srpnu na úvod ligy skončil duel remízou. Před necelým měsícem Liverpool doma zvítězil jasně 4:1.

Anglický Ligový pohár
Finále 25. 2. 2024 16:00
Chelsea FC Chelsea FC : Liverpool FC Liverpool FC 0:1P (0:0)
Góly:
Góly:
118. van Dijk
Sestavy:
Petrović – Gusto, Disasi, Colwill, Chilwell (113. Chalobah) – Caicedo, Fernández – Palmer, Gallagher (97. Madueke), Sterling (67. Nkunku) – N. Jackson (90. Mudryk).
Sestavy:
Kelleher – Bradley (72. B. Clark), Konaté (106. Quansah), van Dijk (C), Robertson (87. Tsimikas) – Mac Allister (87. McConnell), Endó, Gravenberch (27. Gomez) – Elliott, Gakpo (87. Danns), Díaz.
Náhradníci:
R. Sánchez, Bettinelli – Gilchrist, Gee, Tauriainen.
Náhradníci:
Adrián – Nyoni, Koumas.
Žluté karty:
45+2. Chilwell, 120+2. Palmer
Žluté karty:
45+2. Bradley, 81. Mac Allister, 82. Konaté, 107. McConnell, 120+3. Gomez

Rozhodčí: Kavanagh – Scholes, Mainwaring

Přejít na on-line reportáž

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!