Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Liverpoolské prokletí pro Vidiče pokračuje, stoper potřetí v řadě vyloučen

Sport

  10:29
PRAHA - To už nemůže být náhoda. Osmadvacetiletý stoper Nemanja Vidič patří mezi nejlepší obránce světa. Jeho přesné obranné zákroky, tvrdé střety, ale i přesné hlavičky v pokutovém území soupeře budí ze sna nejednoho kouče. Až na jediného - Rafaela Beníteze a jeho Liverpool. Vidič v neděli nedohrál ani třetí vzájemný zápas v řadě s největším rivalem svého Manchesteru United.

Nemanja Vidič v zápase s Liverpoolem. foto: www.dailymail.co.uk

Co mají společného 13. září 2008, 16. března 2009 a 25. října 2009? V těchto dnech se střetli dva odvěcí rivalové Liverpool a Manchester United v rámci Premier League. Ve všech třech duelech zvítězil tým z města Beatles, přestože do žádného nevstupoval v roli favorita a ... Ve všech třech byl vyloučen stoper "rudých ďáblů" Nemanja Vidič.

Nemanja Vidič v zápase s Liverpoolem.
13. září 2008 - Liverpool 2:1 Manchester United:

Vše začalo před třinácti měsíci, když United prohrávali na Anfield Road 1:2 a tlačili se do útoku. Jejich nápor v závěru duelu ovšem ukončilo vyloučení srbského stopera za faul na Fernanda Torrese. O necelý půl rok později proti sobě dva nejúspěšnější týmy anglické historie stojí znovu.

Nemanja Vidič v zápase s Liverpoolem.
16. března 2009 - Manchester United 1:4 Liverpool:
United v "divadle snů" na Old Traford opět rychle vedou. Jenže v 28. minutě si udělá Torres z Vidiče dobrý den a vyrovnává. Vidič očividně znejistí a svůj nejhorší výkon za tři roky v dresu United "korunuje" v 76. minutě. Před pokutovým územím sestřelí Gerrarda a rozhodčí Wiley je nekompromisní - Vidič musí pod sprchy, navíc z trestného kopu zvyšuje Liverpool vedení na 3:1 (nakonec vítězí 4:1).

Nemanja Vidič v zápase s Liverpoolem.
25. října 2009 - Liverpool 2:0 Manchester United:

Uplyne dalších šest měsíců a celý fotbalový svět se těší na střet dvou ostrovních gigantů. I tentokrát Liverpool přehrává nevýrazný Manchester (vítězí 2:0). A v závěru, při tlaku United, kteří se ženou za vyrovnáním, se žene Kuyt do rozhozené obrany hostí. Proti němu stojí osamocený stoper Vidič ... a prokletí srbského stopera je naplněno ... Vidič posílá nizozemského rychlíka k zemi, vidí druhou žlutou, míří pod sprchy a přemýšlí zda 20. března 2010 vyběhne na trávník. Proč? United tento den hostí právě Liverpool...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!