Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ostudně zfušovaný los Ligy mistrů. Ke ‚galaktickému‘ souboji Messiho s Ronaldem nakonec nedojde

Osmifinálový los Ligy mistrů. foto: Reuters

Na souboj Lionela Messiho s Cristianem Ronaldem v osmifinále Ligy mistrů nedojde. Paris St. Germain nakonec narazí ve vyřazovací fázi na Real Madrid, Manchester United se střetne s Atlétikem. Obhájce Chelsea vyzve Lille. Rozhodl o tom opakovaný los v Nyonu, který UEFA musela provést po nevídaném faux pas v tom původním.
  14:39aktualizováno  16:29

Dalšími dvojicemi jsou Liverpool - Inter Milán, Salcburk - Bayern Mnichov, Sporting Lisabon - Manchester City, Benfica Lisabon - Ajax Amsterdam a Villarreal - Juventus Turín.

Real Madrid versus PSG je obrovský tahák. Těch příběhů je několik, namátkou: Carlo Ancelotti, kouč španělského celku, Paříž v minulosti vedl; Lionel Messi zase dlouhé roky nastupoval v týmu Barcelony, odvěkého rivala Realu, jemuž nastřílel 26 soutěžních gólů.

Mimochodem, Real v Champions League prohrál s Pařížany jediné z šesti utkání.

Ve druhém pokusu, který UEFA uskutečnila ve tři hodiny odpoledne, už k žádnému přehmatu nedošlo. Původní polední los provázela nezvyklá chyba.

Přítomní nejprve špatně nalosovali Manchester United proti Villarrealu, což nelze, protože se oba soupeři potkali už v základní skupině.

K Villarrealu byl přiřazen Manchester City. Vzápětí měli být United v možnostech pro Atlético Madrid, ale ve výběru jejich míček scházel. Místo něj se tam objevil Liverpool, protivník Atlétika ze skupiny.

Nicméně los se uskutečnil a svedl k sobě například Manchester United s Paris St. Germain, čili Cristiana Ronalda a Lionela Messiho.

Obhájce Chelsea měla hrát s Lille, Real Madrid zase s Benfikou Lisabon, Bayern se měl poprat s Atlétikem Madrid, Manchester City se měl utkat s Villarrealem, Liverpool se Salcburkem a Sporting Lisabon měl změřit síly s Juventusem.

Na opakování ceremoniálu asi nejvíc vydělal mnichovský Bayern, který místo složitého dobývání pevné defenzivy běhavého Atlétika narazí na rakouský Salcburk. Naopak Chelsea zůstala na svém, Liverpool si pohoršil...

Termíny osmifinále jsou 15.,16., 22. a 23. února, odvety se hrají 8., 9., 15. a 16. března příštího roku.

Autor: