Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Löw chválil sílu svých hráčů

Sport

  12:27
VÍDEŇ - Německý trenér Joachim Löw si pochvaloval vzepětí svých svěřenců v závěru utkání. "Tým se po vyrovnání na 2:2 zvedl a ukázal úžasnou morální sílu. Pořád jsme nepřestávali věřit v úspěch. Přitom jsme měli fáze, kdy naše hra nefungovala dobře. O to cennější je výhra," prohlásil Löw.

Lahm (vpravo) nejdříve chyboval, pak rozhodl. foto: AFP


Autor vítězného gólu Philipp Lahm nemohl uvěřit tomu, co se stalo.
"Bezpečně je to jeden z nejkrásnějších momentů v mé kariéře. Nebyli jsme dneska moc dobří, ale bojovali jsme až do konce. Chyba před druhou brankou by se mi neměla stávat, a tak jsem šťastný, že jsem mohl na konci týmu pomoct. Nyní chceme získat titul," uvedl Lahm před nedělním finále.

Souhrn utkání (video)


Na turecké straně zavládl smutek, který se snažil mírnit trenér Fatih Terim. "Neměli bychom zapomínat na to, že jsme tureckému lidu během šampionátu hodně dali. Dneska jsem opět viděl tým se skvělou morálkou. Jsem samozřejmě zklamaný, byli jsme tak blízko finále," posteskl si Terim. Turci podle něj nebyli horším mužstvem. "Když se na to podívám ze širšího pohledu, byli jsme schopni dnešní zápas rozhodnout ve svůj prospěch. Mohli jsme klidně dát našemu lidu finále, ale bohužel jsme došli jen sem, do semifinále," dodal turecký kouč.

Autor: