Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Sport

Posila z Plzně. Fotbalisty druholigového Brna posílil odchovanec Pernica

Matěj Polidar podá na Luďka Pernicu v utkání Jablonce s Plzní. foto: Ota Bartovský, MAFRA

Fotbalisty Zbrojovky Brno v druhé lize doplnil zkušený obránce Luděk Pernica, jenž dosud působil v Plzni. Klub oznámil návrat svého odchovance na oficiálním webu. Třiatřicetiletý stoper nehrál od dubnové operace kolena.
  21:31

„Jsem spokojený a šťastný, že už máme jasno. Vrátit se domů pro mne bylo vždycky prioritou, počítal jsem s tím a jsem rád, že se to povedlo. Těším se na jaro, na fanoušky a doufám, že společně dokážeme pomoci k postupu do první ligy,“ uvedl Pernica.

Rodák z Boskovic přišel do Brna v deseti letech z Blanska a v roce 2010 v jeho dresu debutoval v nejvyšší soutěži. V letech 2014-18 hrál za Jablonec a poté s výjimkou hostování v Brně na jaře 2021 působil v Plzni, s níž si loni zahrál základní skupinu Ligy mistrů. V nejvyšší soutěži odehrál 289 duelů, ve kterých zaznamenal 20 branek a 10 asistencí.

„V Luďově osobě k nám přichází velká kvalita a bohaté zkušenosti, navíc je to odchovanec. Jsme rádi, že se nám povedlo domluvit, na přelomu roku nám zbývá provést transfer administrativně,“ uvedl sportovní manažer Brna Zdeněk Psotka.

Zbrojovka je po podzimu v druholigové tabulce pátá, nicméně ztrácí jen bod na třetí příčku, jež jako poslední zajišťuje účast v baráži. Za vedoucím Vyškovem na pozici přímého postupujícího zaostává největší předsezonní favorit o devět bodů.

Autoři: ,