Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Plzeň prodloužila s kapitánem Hejdou smlouvu do léta příštího roku

Lukáš Hejda foto: Petr Eret, MAFRA

Fotbalová Viktoria Plzeň prodloužila s kapitánem Lukášem Hejdou smlouvu do léta příštího roku. Původní kontrakt se západočeským prvoligovým klubem by třiatřicetiletému obránci vypršel po sezoně. Viktoria o tom informovala na svých internetových stránkách.
  15:38

Hejda působí v Plzni už od léta 2012. S Viktorií získal pět z šesti klubových ligových titulů a třikrát si s ní zahrál skupinu Ligy mistrů. Bývalý zadák Jablonce, Příbrami a pražské Sparty má v nejvyšší soutěži na kontě 283 startů a 28 branek. V aktuální sezoně Hejda za třetí tým tabulky naskočil do 15 kol, v nichž dvakrát skóroval.

„Ve Viktorce jsem doma, přirostlo mi to tady k srdci. Chtěl bych poděkovat vedení klubu, na všem jsme se domluvili velmi rychle a naprosto korektně pro obě strany. Jsem rád, že moje další budoucnost je spojena s Viktorkou,“ uvedl Hejda, který má na kontě jeden start za reprezentační A-tým.

„Prodloužení smlouvy s naším kapitánem je pro nás důležitou zprávou. Lukáš patří k nejzkušenějším hráčům týmu, dokáže ho řídit na hřišti i v kabině, je i partnerem pro diskuse s trenéry či vedením. Navíc z jeho zkušeností čerpají i mladší spoluhráči, jeho přínos pro celý klub je obrovský,“ doplnil sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář.

Autoři: ,