130 let
Wolfsburg (Jiráček)

Wolfsburg (Jiráček) | foto: EPA

Magathovi chybí Polák: Je důležitý pro Jiráčka

Sport
  •   14:45
BERLÍN - Na podzim vyřadil trenér bundesligového Wolfsburgu Felix Magath defenzivního záložníka Jana Poláka z kádru, teď je zoufalý, že český fotbalista nemůže kvůli zranění hrát. Wolfsburg se potýká s problémy v obranné fázi a Magathovi se nedaří najít za Poláka srovnatelnou náhradu.

"Polák je ideální hráč na tuhle roli," ocenil brněnského odchovance náročný kouč. "Jan je důležitým partnerem pro (Petra) Jiráčka, který se od něj nechá vést a může s ním jinak mluvit. Polák přebírá odpovědnost za svého mladšího krajana a báječně si rozumí," citoval Magatha server časopisu Kicker.

Wolfsburg v minulém bundesligovém kole utrpěl debakl 0:4 se Schalke a Magath intenzivně přemýšlí, koho postaví k Jiráčkovi do středové řady v sobotu proti Hoffenheimu. Od jeho zimního příchodu z Plzně vedle něj vystřídal už pět hráčů, s nikým si ale nerozuměl jako s Polákem.

Pozice defenzivního záložníku mu dělá starosti

"Obsazení pozice defenzivního záložníka mi dělá starosti," přiznal trenér Wolsfurgu, který je momentálně na osmé příčce bundesligy. "Posledně jsme nepůsobili v defenzivě moc dobře. Podepisuje se na tom, že nemáme k dispozici Jana Poláka," posteskl si Magath.

Třicetiletý člen širšího reprezentačního kádru Polák si v zimní přípravě poranil kotník. Podle nedávných informací deníku Bild utrpěl vlasovou zlomeninu. Jeho návrat do hry je stále nejasný.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz