Pátek 7. června 2024, svátek má Iveta, Slavoj
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Manchester City nabízí 1,9 miliardy za Buffona

Sport

  11:58
TURÍN - Manchester City chce za rekordní sumu získat fotbalového brankáře Gianluigiho Buffona z Juventusu. Anglický klub je za italského mistra světa ochoten zaplatit 75 milionů eur (asi 1,9 miliardy korun).

Italský brankář Buffon chytá penaltu Rumunovi Muutuovi. foto: ČTK

Podle italského deníku Gazzetta dello Sport už turínský klub i Buffon zamítli nabídku City ve výši 70 milionů eur. Anglický celek je však ochoten ještě přihodit dalších pět milionů. Spoluhráči Pavla Nedvěda a Zdeňka Grygery nabízí pětiletou smlouvu s ročním výdělkem 15 milionů eur.

Nejdražším hráčem v historii britského fotbalu je Brazilec Robinho, kterého v létě majitelé Manchesteru City - finanční skupina z Abú Zabí - koupila za 1,04 miliardy korun z Realu Madrid.

City má prý také zájem o služby argentinské hvězdy Sergia Agüera z Atlétika Madrid a Davida Villy z Valencie. Podle britského tisku trenér Mark Hughes dostane v zimním přestupním období na nákup posil šest miliard korun.

Autor:

Imunita v 1 kapsli: Soutěžíme o roční balení přípravku ImuBerin
Imunita v 1 kapsli: Soutěžíme o roční balení přípravku ImuBerin

Chcete podpořit svou imunitu? Zapojte se do soutěže a vyhrajte roční balení komplexního doplňku stravy ImuBerin. Přípravek obsahuje superkombinaci...