Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Manchester City nabízí 100 milionů eur za Kaká

Sport

  15:55
MANCHESTER - Anglický klub Manchester City údajně nabídl astronomických 100 milionů eur (2,7 miliardy korun) za brazilského záložníka Kaká z AC Milán. Nejlepší fotbalista světa za rok 2007 by si mohl v novém působišti vydělat 15 milionů eur ročně.

Kaká se raduje z vítězné branky svého AC Milán. foto: AFP

Podle webu televizní společnosti Mediaset, kterou vlastní prezident AC Milán Silvio Berlusconi, dorazila delegace z Manchesteru do Itálie v úterý a na jednání s funkcionáři AC předložila svou nabídku. Berlusconi uvedl, že věří tomu, že Kaká v jeho klubu zůstane.

Manchester City je podle agentury AP jediným anglickým klubem, který může díky svému finančnímu zabezpečení utratit v lednovém přestupním termínu velkou částku peněz. Klub koupila loni v září společnost z Abú Zabí za odhadovaných 200 milionů liber a prezentovala se překvapivým přestupem brazilského útočníka Robinha.

Ten přišel do průměrného týmu z Realu Madrid za 32,5 milionu liber (přes miliardu korun), což je britský rekord. City, který začátkem ledna získal anglického reprezentačního obránce Wayna Bridge, je ve dvacetičlenné tabulce Premier League na 15. místě.

Autor: