Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Manchester slaví vítězství v Lize mistrů

Sport

  23:45
MOSKVA - Petr Čech ani Chelsea k vytouženému zisku nejprestižnější klubové trofeje nedošli. V dnešním finálovém utkání proti Manchesteru united totiž nezvládli penaltový rozstřel, a slaví tak jejich soupeř.

Radost Manchesteru. foto: AFP

Letošní finále Ligy mistrů mnoho fotbalové krásy nenabídlo. Hráči obou celků byli od úvodní minuty očividně hodně nervózní. Více než šance mohli diváci na moskevském stadionu vidět neustálé strkanice. I tak hned v prvním poločase padly dvě branky. Zatímco v případě Cristiana Ronalda skórujícího za Manchester šlo o vypracovanou akci, Lampard se ke své trefě víceméně nachomýtl náhodou.

Nijak atraktivní zápas nabyl na zajímavosti až v prodloužení, kde ale žádná branka také nepadla. Zmíněná nervozita totiž vyvrcholila hromadnou potyčkou, kterou nejhůře odnesl kanonýr Chelsea Drogba, jenž za políček obránci Vidičovi viděl červenou kartu. Konečné drama se odehrálo až při pokutových kopech. Vítězství měl na kopačce v páté sérii kapitán blues Terry, ale tlak nezvládl, a  z trofeje se po devíti letech radují rudí ďáblové.

Autor: