Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Manchester zesměšnil Chelsea

Sport

  19:14
MANCHESTER - Měl to být zápas týdne, vrcholný souboj dvou nejlepších týmů Premiere League, vyrovnaný duel s množstvím skvělých fotbalových momentů, jenže zápas nakonec nadchl hlavně fanoušky domácího celku, který porazil Chelsea rozdílem třídy.

Berbatov i Rooney se trefili. foto: ČTK

Zápas jsme sledovali on-line ZDE

Zejména úvod zápasu představoval jen těžko stravitelnou nudu. Oba týmy si chránily svoje pokutové území a brankáři neměli žádnou práci. Šance zanikaly hned ve svých náznacích. A pokud se někdo dostal k zakončení, byla to jen velmi slabá lahůdky pro gólmana.

Gól nakonec přišel už v úvodní části a byl velmi kuriózní. Manchester ostřeloval branku Čecha a po sérii odrazů se kopal roh. Z něho se trefil Ronaldo, ale rozhodčí nechal zahrávání situace opakovat. Domácí rozehráli roh znovu a i tentokrát rozvlnili síť. Gólová hlavička Vidiče do šatny platila.

Do druhé části vstoupila logicky aktivněji Chlesea, ale i s druhým útočníkem - Anelkou - se do šancí nedostávala. Hra postupně znovu sklouzla do podprůměru. S čistého nebe však domácí dokázali zvýšit vedení. Evra skvěle nacentroval. Nehlídaný Berbatov ještě míč nezasáhl, ale Ronney z malého vápna překonal bezmocného Čecha. 2:0.

Chelsea se definitvně zhroutila. Na Old Traffor už se slavilo už od 70. minuty. Všichni viděli, že Chelsea byla naprosto neschopná s výsledkem cokoliv udělat. Její útočení je těžkopádné a bez nápadu. Poslední hřebíček do rakve zarazil v závěru Berbatov, který si naběhl na pěkný centr Ronalda. Obrana znovu jen přihlížela.

Zápas neměl tu nejvyšší úroveň, ale pro domácí byl plný pozitiv. Nejenže stáhli náskok vedoucího Liverpoolu, ale navíc pěkně pošramotili sebevědomí londýnského soka.

Manchester United - Chelsea 3:0 (1:0)
Branky: 45. Vidič, 63. Rooney, 87. Berbatov

Autor:

Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?
Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?

Zuzana Bergrová, bývalá vrcholová sportovkyně, si pro svého syna doběhla do spermobanky. O životě single mámy píše úspěšný blog „Plody dna: Příběhy...