Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Maradona burcuje své hráče: Být o 20 let mladší, hned bych proti Brazílii hrál

Sport

  18:36
BUENOS AIRES - Argentinská fotbalová legenda a nynější trenér národního týmu Diego Maradona by prý dal cokoli za to, aby byl o dvacet let mladší a mohl nastoupit v sobotním kvalifikačním utkání proti Brazílii.

Maradona má k úsměvům zatím důvod. foto: ČTK

Před zápasem s velkým rivalem trápí Argentince řada zranění. Zdravotní potíže mají útočníci Diego Milito a Lisandro López, obránce Nicolas Burdisso a záložníci Juan Sebastián Verón, Jonas Gutiérrez a Sebastián Battaglia.

"Je to hrůza! Kdykoli mi volá (týmový lékař) Donato Villani, tak se modlím. Tenhle se zranil, tamten si natáhl sval...," láteřil Maradona.

Osmačtyřicetiletý mistr světa z roku 1986 kvůli rozsáhlé marodce povolal dodatečně trio třicátníků Rodrigo Brana, Rolando Schiavi a Martin Palermo. První dva jsou v reprezentaci nováčky a Palermo dostal pozvánku po devíti letech.

"Když jsem se sešel s hráči, říkal jsem jim, že bych dal všechno za to, kdybych teď mohl být o dvacet let mladší a mohl hrát sám," řekl Maradona rozhlasové stanici Radio Del Plata. "Ale přes všechny ty problémy se musíme přenést. Ti, co nemohou hrát, si počkají na další zápas, a ti ostatní se musejí na hřišti předvést," uvedl bývalý slavný hráč.

Argentina je zatím v desetičlenné jihoamerické kvalifikaci na čtvrtém místě, které jako poslední zaručuje přímý postup, o dva body před pátým Ekvádorem. Brazílie je v čele tabulky s náskokem pěti bodů na svého sobotního soupeře.

Autor: