Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Maradona se znovu zesměšnil, povolal zraněného hráče

Sport

  19:29
BUENOS AIRES - Diego Maradona si jako trenér argentinské reprezentace řekl o další kritiku v domácích médiích. Jeho nominaci týmu ke středečnímu přípravnému utkání proti Jamajce totiž provázely velké zmatky.

Diego Armando Maradona. foto: ČTK

Kontroverzní trenér musel čtyřicet minut po zveřejnění jmen zrušit pozvánky čtyř fotbalistů, kterým ve startu za národní tým bránily klubové povinnosti, navíc zařadil do mužstva hráče, který se teprve v pondělí podrobil operaci.

"Vážně mistrovská blamáž," napsal sportovní list Ole v reakci na zmatečné okolnosti nominace.

Maradona totiž povolal čtveřici hráčů Estudiantes de La Plata, ale v zápětí je musel ze svého výběru škrtnout, protože tento klub bude jen den po zápase s Jamajkou hrát utkání Poháru osvoboditelů. Dodatečně povolaný Juan Pablo Pereyra je zase od pondělka v neschopnosti po operaci nosu.

Maradona opět nezařadil do týmu legionáře z Evropy a během svého patnáctiměsíčního angažmá už obeslal reprezentační pozvánkou úctyhodných 102 hráčů. O rozruch se tentokrát postaral i argentinský svaz, který na poslední chvíli zvažuje přeložit utkání s Jamajkou z Mar del Plata do Buenos Aires.

S mediální kritikou měl Maradona problémy v celém průběhu kvalifikace o postup na MS, ve které se Argentině příliš nedařilo. Po šťastném postupu se dopustil na adresu médií vulgarit, za které později dostal od federace FIFA dvouměsíční zákaz činnosti. V polovině ledna mu trest vypršel.

Autor: