Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Messi hlasoval pro Xaviho, Iniestu a Agüera

Sport

  18:30
PRAHA - Jsou známy všechny hlasy v anketě o Zlatý míč. Tři nejlepší hráče mohli volit kapitáni a trenéři národních mužstev a vybraní novináři. Lionel Messi získal 47, 88 procent všech hlasů. Na druhém místě se umístil Cristiano Ronaldo a třetí byl Xavi Hernández.

Zlatý míč FIFA - nejlepší fotbalista: Lionel Messi z Barcelony foto: Reuters

Velkými favority byli Messi, Iniesta, Xavi a Ronaldo. Nepopulární čtvrtá příčka zbyla na Iniestu. Jediný z těchto hráčů mohl volit Argentinec Messi. "Zvolil jsem Xaviho, Iniestu a Agüera. Tři neuvěřitelné a úžasné hráče," prozradil čtyřiadvacetiletý Argentinec.

Třetím vítězstvím v anketě o Zlatý míč Messi vyrovnal rekord legendárního Platiniho. Ten ale řekl, že pokud chce být Messi nejlepší v historii, musí uspět na mistrovství světa. "Vyhrát světový šampionát je jediný sen, který ještě musím proměnit v realitu. To by bylo velkolepé. Ale musíme dál pracovat, protože k tomu máme ještě daleko," prohlásil Messi.

Bosque své svěřence nevolil

Velké dilema měl před volbou trenér španělské reprezentace Vicente del Bosque, který mohl hlasovat pro své svěřence Iniestu a Xaviho. Nakonec ale vybral jiné adepty: Messiho, Ronalda a německého reprezentanta Müllera.

Podobně na tom byl i kapitán úřadujících mistrů světa i Evropy Iker Casillas. Ten především upřednostnil spoluhráče z Realu Madrid Ronalda a Özila, na třetí místo pak vybral Messiho.

Z Česka pak hlasovali trenér národního týmu Michal Bílek, kapitán reprezentace Tomáš Rosický, kouč Kazachstánu Miroslav Beránek a redaktor deníku Sport Stanislav Hrabě. Všichni se shodli na tom, že nejlepší byl Messi, po něm Ronaldo.

Jak hlasovali...

John Terry - kapitán Anglie: Xavi, Messi, Rooney

Philipp Lahm - kapitán Německa: Messi, Xavi, Ronaldo

Gianluigi Buffon - kapitán Itálie - Messi, Rooney, Iniesta

Marek Hamšík - kapitán Slovenska: Messi, Ronaldo, Iniesta

Samuel Eto'o - kapitán Kamerunu: Messi, Xavi, Iniesta

Robbie Keane - kapitán Irska: Iniesta, Messi, Sneijder

Andrej Aršavin - kapitán Ruska: Messi, Ronaldo, Fábregas

Bert Van Marwijk - kouč Nizozemska: Messi, Sneijder, Özil

Guus Hiddink - kouč Turecka: Messi, Sneijder, Xavi

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!