Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Velká sláva před vyprodaným stadionem. Inter Miami představil Messiho

VELKÁ SLÁVA. Vlastnící fotbalového Interu Miami Jorge Mas, Jose R. Mas a David Beckham (vpravo) při oficiálním představení Lionela Messiho. foto: Reuters

Americký klub Inter Miami oficiálně představil sedminásobného nejlepšího fotbalistu světa Lionela Messiho. Slavnostní ceremoniál na vyprodaném stadionu ve Fort Lauderdale v neděli sledovalo 20 tisíc fanoušků.
  9:19

Šestatřicetiletý Messi s Miami podepsal smlouvu na dva a půl roku s opcí s ročním příjmem ve výši 50 až 60 milionů dolarů. Do zámořské ligy MLS zamířil po působení v Paris St. Germain, předtím nastupoval 17 sezon za Barcelonu, se kterou získal 35 trofejí.

Na stadionu kromě fanoušků přivítali argentinského mistra světa také majitelé klubu bývalý anglický reprezentant David Beckham a Jorge Mas. Atmosféru nezkazil ani déšť. „Miami pro jednoho z nejlepších hráčů historie nachystalo typické přivítání,“ komentoval to Beckham.

David Beckham vítá Lionela Messiho.

„Když jsme s Davidem začínali, tak tohle všechno byl jen sen. A snili jsme nejen o tom, že sem přivedeme dobré hráče, ale že získáme i toho úplně nejlepšího v historii fotbalu,“ přidal většinový majitel Mas.

Podle komisionáře MLS Dona Garbera je Messiho příchod důkazem, že zámořská liga se začíná řadit mezi přední soutěže. Miami navíc získalo také španělského mistra světa i Evropy Sergia Busquetse.

„Chceme, aby o naši ligu byl zájem. Chceme, aby hráči měli zájem sem chodit a aby byla zajímavá pro fanoušky a tím pádem i pro sponzory. A myslím, že když si naši ligu vybere nejlepší hráč všech dob, tak to jasně ukazuje, kam se bude liga ubírat,“ prohlásil Garber.

Messiho nyní čeká nabitý týden. V úterý by měl poprvé v Miami trénovat s týmem a v pátek by si měl společně s bývalým spoluhráčem z Barcelony Busquetsem odbýt zápasovou premiéru v Leagues Cupu proti mexickému celku Cruz Azul.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!