Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Hotovo. Baroš se po hádkách v Ostravě upsal Mladé Boleslavi

Sport

  11:46aktualizováno  12:44
MLADÁ BOLESLAV - Fotbalista Milan Baroš bude po odchodu z Baníku Ostrava hrát za Mladou Boleslav. Po návratu z dovolené podepsal v novém klubu smlouvu na dva roky a brzy se zapojí do přípravy.

V Baníku už ne. Milan Baroš bude střílet góly v Mladé Boleslavi. foto: ČTK

V pátek v 10:15 proběhla v pražském sídle agentury ISP schůzka hráče, jeho manažera Pavla Pasky, prezidenta boleslavského klubu Josefa Dufka a ředitele klubu Michaela Doležala. Tam došlo k finální dohodě a 33letý útočník se co nejdříve zapojí do přípravy s boleslavským týmem.

Přestup redakci potvrdil prezident klubu Dufek: „Milan byl na dovolené v zahraničí. Když se vrátil, tak jsme jednání uzavřeli. Pokud bude zdravotně v pořádku, tak si neumím představit, že by nebyl v české lize nadstandardním hráčem.“

Baroš končí v Ostravě. Nikdo z vedení se se mnou o smlouvě nebavil, řekl

Baroš se v minulé sezoně vrátil do mateřského Baníku Ostrava. Mluvil i o tom, že už tam dohraje kariéru. Jenže průběžně otevřeně kritizoval některé kroky klubového vedení, které mu pak nenabídlo nový kontrakt.

Nabídkou reagovala Mladá Boleslav a s vítězem Ligy mistrů z roku 2005 se nakonec skutečně dohodla.

Nejlepší střelec mistrovství Evropy 2004 v Portugalsku nastupoval během kariéry za několik věhlasných klubů. Nejvíc se mu dařilo v Liverpoolu a Galatasarayi Istanbul.

V národním týmu vytvářel obávaný útočný tandem s Janem Kollerem. I když se reprezentace po mistrovství Evropy v Polsku před třemi roky vzdal, stále je považován za jednoho z nejlepších českých útočníků.

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.