Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Mistr padl, Liverpool ve šlágru nestačil doma na City. Kane je zpátky v sestavě Tottenhamu

Liverpool nestačil na Manchester City foto: Reuters

Londýn - Fotbalisté Tottenhamu se v 23. kole anglické ligy dočkali po třech porážkách vítězství 2:0 nad West Bromwichem. Tříbodový zisk zařídili domácímu týmu kanonýři Son Hung-min a Harry Kane, který se vrátil do sestavy po zranění.
  19:46

Kapitán Tottenhamu Kane vynechal dvě ligová utkání a návrat oslavil dvanáctým gólem v sezoně. V 54. minutě převzal míč za obranou a pohotově ho poslal ke vzdálenější tyči. Dvojnásobný nejlepší kanonýr Premier League dal za „Kohouty“ v 317. zápase 208. branku a dotáhl se na druhého nejlepšího střelce klubové historie Bobbyho Smithe.

Harry Kane se vrátil do sestavy Tottenhamu
Harry Kane se vrátil do sestavy Tottenhamu

O čtyři minuty později přidal pojistku jeho parťák z nejproduktivnějšího útočného dua soutěže Son Hung-min, který stál na konci rychlého protiútoku. Také korejský útočník skóroval podvanácté v ročníku. Tottenham doma uspěl po více než měsíci.

West Bromwich zůstává předposlední a v případě bodového zisku Sheffieldu ve večerním duelu s Chelsea se může propadnout na úplné dno tabulky. Pod vedením nového trenéra Sama Allardyce inkasovali „Baggies“ v prvních deseti zápasech 28 branek, což je vyrovnání negativního rekordu Premier League.

Leicester je společně s Manchestrem United nejúspěšnější tým na hřištích soupeřů a právě „Rudé ďábly“ mohl v případě vítězství bodově dohnat. „Liškám“ se ale skórovat nepodařilo, přestože se do hry v průběhu utkání dostal po čtyřzápasové absenci i uzdravený kanonýr Jamie Vardy.

Na páté místo o skóre před West Ham se posunula Chelsea, která vyhrála 2:1 na hřišti posledního Sheffieldu. „Blues“ po vlastním gólu Antonia Rüdigera poprvé pod vedením kouče Thomase Tuchela inkasovali, branka Masona Mounta a proměněná penalta Jorginha jim ale zajistily třetí výhru v řadě.

Autor:

Tajný trik na intimní hygienu v létě
Tajný trik na intimní hygienu v létě

Na trhu s intimní kosmetikou již existuje tolik produktů, ze kterých si můžeme vybrat: gely, emulze, pěny... My vám však pomůžeme s výběrem. Naše 3...