Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Mistr smetl Olomouc a je první

Sport

  21:45
PRAHA - Slávistická pevnost jménem Eden opět zůstala nedobyta. Ve skvělé formě hrající domácí si pošmákli na Olomouci a díky dnešním třem bodům přeskočili v tabulce Spartu. Ta má ještě k dobru dohrávku v Liberci.

Tomáš Necid potvrdil pozici nejlepšího střelce. foto: ČTK

Řada krásných fotbalových momentů, branky a skvělá atmosféra, taková byla dnešní noc v Edenu. Slávisté potvrdili, že jsou v dobré pohodě a Olomouci, která přijela se sympatickým útočným projevem, nedali šanci byť jen pomyslet na výhru. Na hřišti hýřili pohybem a dostávali se do dobrých šancí. V první gól přetavil přihrávku Šventa nejlepší střelec první ligy Tomáš Necid, který předvedl svou pověstnou chladnokrevnost v zakončení.

Ve druhém poločase nejprve tečovanou střelou Černý posunul skóre na 2:0. Třetí hřebíček do rakve hostů zarazil Litteri, nový parťák Necida v útoku, skvěle si naskočil na centr Krajčíka a hlavou dal svůj první gól v české nejvyšší soutěži. Také hosté se dostávali do dobrých příležitostí, ale nedokázal je zužitkovat. Celkově však přispěla k velmi nadprůměrnému utkání.

Výsledek:
Slavia Praha - Sigma Olomouc 3:0 (1:0)
Branky: 21. Necid, 51. Černý, 54. Litteri. Rozhodčí: Mikel - Chytil, Slavík. ŽK: Kaščák (Olomouc). Diváci: 9416.

Autor: