Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

M. Boleslav - Jablonec 3:1, domácí dominovali, góly dával v úvodech poločasů

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu. foto: ČTK

Góly v úvodech obou poločasů. Fotbalisté Mladé Boleslavi začali nový ročník přesvědčivým vítězstvím 3:1 nad Jabloncem. V 57. minutě vedli o tři branky, hosté se ke slovu dostali až v závěru.
  17:10

Hvězdou zápasu je gambijský útočník Jawo. Jeden gól dal, na další dva přihrál.

Už po sedmi minutách naserbíroval parádní pas přes celé vápno na Kušeje, nikdo z obránců ani brankář na míč nedosáhli.

ONLINE:

Hned po nástupu do druhé půle skóroval nádhernou ranou z dálky Kostka a vzápětí Kušej nabil Jawovi do vápna.

Porážku v závěru zmírnil kamerunský útočník Alégué, gól dal při ligovém debutu.

Oba týmy se představily s novými trenéry: spokojený mohl být jen domácí Marek Kulič, v minulé sezoně asistent Pavla Hoftycha. Hosty poprvé vedl Radoslav Látal, který v minulé sezoně působil v polské Termalice.

„Začátek byl nervózní z obou stran, ale naštěstí se nám podařilo brzy vstřelit branku. Ve druhé půli jsme dali nádherné góly, ten Kostkův byl něco fantastického. I Jawo to trefil skvěle, luxusně se do toho voleje položil. Měli jsme i další šance, kluci navíc pracovali výborně směrem dozadu a dovolím si tvrdit, že jsme Jablonec nepustili do žádné stoprocentní šance,“ řekl boleslavský kouč Marek Kulič.

Oba celky prošly před sezonou velkými změnami. Jablonecký kouč Látal nasadil do základní sestavy šest letních posil, ve stoperské dvojici dostali šanci Srb Tekijaški a Kolumbijec Hurtado. Domácí trenér Kulič vsadil v bráně na navrátilce z Portugalska Trmala.

Domácí tým od začátku utkání dominoval. Už v osmé minutě Jawo přetaženým centrem na zadní tyč vyzval ke skórování Kušeje, jenž bez problémů vstřelil pátou ligovou branku v kariéře. Jablonečtí se zlobili, že krátce před gólem zůstal ležet po souboji ve středu pole Hurtado, sudí Orel ale hru nepřerušil.

Záhy našel Hilál v pokutovém území Marečka, jehož obstřel skvělým zákrokem vytáhl Hanuš mimo tři tyče. Domácí nezvýšili ani v 36. minutě po pohledné akci Matějovského s Jawem, jehož sklepnutí poslal Kušej zblízka jen vysoko nad břevno.

Středočeši navýšili skóre po změně stran. Kostka si po rohovém kopu našel odražený míč a výstavním volejem ze 30 metrů napálil míč do horního rohu Hanušovy brány. Čerstvá posila z Pardubic se v lize prosadila poprvé od dubna loňského roku a zaznamenala pátý zásah v nejvyšší soutěži.

V 57. minutě si navíc Kušej vyměnil s Jawem role z úvodu utkání, přetaženým centrem našel svého spoluhráče a gambijský útočník dalším parádním volejem vstřelil devátou branku v české lize. Naopak Jablonec byl směrem dopředu bezradný. Severočechy navíc v 65. minutě zachránilo od další inkasované branky po Suchomelově střele břevno.

Až čtvrthodinu před koncem dokázali Jablonečtí závěr mírně zdramatizovat. Přesným obstřelem o tyč snížil střídajícíAlégué, jenž tak stylově oslavil ligový debut. Stejně jako v minulé sezoně se i v dalším vzájemném duelu trefily oba celky. Severočeši si následně vytvořili několik závarů, na kontaktní branku už ale nedosáhli a v Mladé Boleslavi neuspěli počtvrté za sebou.

„Mladá Boleslav vyhrála zcela zaslouženě. Soupeř nás předčil agresivitou, přístupem, dynamikou, touhou po vítězství. Navíc dal dva krásné góly. Nevyšly nám vstupy do obou poločasů, srazila nás hlavně druhá branka. V závěru jsme se trochu nadechli, ale v útočné fázi to od nás bylo velice slabé. Nehrála nám křídla, chybělo nám víc zakončení,“ posteskl si jablonecký kouč Radoslav Látal.

Autoři: ,