Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Mladíci si remízou pojistili postup na MS dvacítek

Sport

  20:17
LIBEREC - Čeští fotbaloví reprezentanti do 19 let remizovali ve svém druhém utkání skupiny B na domácím evropském šampionátu s Řeckem bez branek.

Boj s Řeky byl tuhý. foto: ČTK

Postup do semifinále probíhajícího turnaje však čeští mladíci po dnešním zápase v Liberci, v němž nedokázali využít téměř půlhodinovou přesilovku po vyloučení Sotirise Ninise, ještě slavit nemohou.

Sestava českého týmu doznala oproti pondělnímu vítěznému utkání s Anglií hned čtyř změn. Obránci Štěpánek a Lecjaks nahradili potrestané Heidenreicha s Brunclíkem, kteří si odpykávali trest za červenou kartu, Wojnar nastoupil místo Reinberka a ve středu zálohy dostal přednost před Hablem Mareček.

Češi měli po celý první poločas mírnou převahu, ale k vážnějším šancím se propracovali jen zřídka. I po pauze pokračovali mladí reprezentanti v ofenzivě, jenže k větším možnostem je řecká obrana nepouštěla.

V 63. minutě potkal hořký konec největší řeckou hvězdu Ninise. Útočník Panathinaikosu Atény, který byl vyhlášen nejlepším hráčem loňského šampionátu, si nejprve zřejmě za řeči vysloužil jednu žlutou kartu a když vzápětí sudímu ironicky zatleskal, musel pod sprchy.

Češi se v dlouhé přesile dostali k jedinému pořádnému ohrožení branky. Necid dvacet minut před koncem vysunul Vošahlíka, ale toho vychytal vyběhnuvší Babaniotis.

Česká devatenáctka tak má na svém kontě po dvou zápasech ve skupině čtyři body a o postup do semifinále bude muset ještě bojovat v nedělním zápase proti Itálii v Mladé Boleslavi.

Výsledek:

Česká republika "19" - Řecko "19" 0:0

Rozhodčí: Toussaint (Luc.) - Bolinhas (Port.), Krmar (Chorv.). ŽK: Lecjaks - Barbudis, Pavlis, Ninis. ČK: 63. Ninis. Diváci: 6623.

Sestava ČR: Vaclík - Řezník, Polák, Štěpánek, Lecjaks (46. Reinberk) - Wojnar (76. Nuc), Mareček, Morávek, Zeman - Vošahlík (84. Kozák), Necid. Trenér: Dovalil.