Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Muž kola Evropské ligy je zase z českého klubu. Po Krejčím vyhrál také Chytil

Slávista Mojmír Chytil slaví gól do sítě Šeriffu Tiraspol v Evropské lize. foto:  Michal Sváček, MAFRA

Před dvěma týdny to byl sparťan Ladislav Krejčí, mužem kola Evropské ligy v druhém hracím dnu se stal slávista Mojmír Chytil. V hlasování fanoušků na webu Evropské fotbalové unie (UEFA) předčil Andreu Belottiho z AS Řím, Lucase Paquetu z West Hamu a Mattea Ruggeriho z Atalanty Bergamo.
  16:47

Chytil ve čtvrtečním utkání proti Šeriffu Tiraspol (6:0) dal dvě branky, UEFA mu počítá i asistenci na gól Douděry, před kterým hostující brankář Chytilovu střelu vyrazil. Podílel se i na další brance, kterou dal Schranz.

I Belotti z AS Řím, který hraje ve stejné skupině jako Slavia, dal proti Servette Ženeva dvě branky.

Paquetá pomohl West Hamu k vítězství ve Freiburgu jedním gólem, měl 74procentní úspěšnost přihrávek.

Evropská liga 2023/2024

Ruggeri z Atalanty vybojoval na Sportingu Lisabon spoustu míčů, skóroval a měl 89procentní úspěšnost přihrávek.

Chytil skóroval už po třech minutách, další branku dal v úvodu druhého poločasu. „Zápas jsem si užil strašně moc. Hrál jsem po dlouhé době od začátku a myslím, že se to povedlo,“ pochvaloval si.

„Mojmír hrál skvěle. V poslední době měl smůlu, v Teplicích mu neuznali gól, se Spartou jakbysmet... Takže když se na startu trefil, samozřejmě mu to pomohlo. Brzký gól ho nakopl k dobrému výkonu, který byl podpořený hráči z druhé vlny. Útočníci jsou hodně závislí na podpoře týmu, ta byla skvělá a Mojma z toho profitoval,“ hodnotil kouč Jindřich Trpišovský.

Před dvěma týdny v úvodním hracím kole Evropské ligy byl mužem kola Ladislav Krejčí, Spartě k vítězství 3:2 nad Arisem Limassolem pomohl dvěma brankami. Ale sám se svým výkonem spokojený nebyl, zároveň byl totiž u dvou inkasovaných gólů soupeře - zavinil penaltu a před druhou brankou špatně rozehrál.

Autor: