Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sparta otočila skóre, Baník v poháru končí, dál jdou Zlín, Liberec i Dukla

Sparťané se radují, Václav Sejk v pohárovém utkání na Boemians právě vstřelil gól. foto:  Michal Sváček, MAFRA

Sparťanští fotbalisté po poločase na Bohemians prohrávali, ale po přestávce zabrali, dali dva góly a jsou ve čtvrtfinále poháru. Mezi nejlepších osm se naopak nedostal Baník Ostrava, který doma podlehl Zlínu 0:1. Dál jde i Liberec, který gólem v nastavení porazil Mladou Boleslav, a pražská Dukla. Ta v souboji druholigových klubů zdolala Vyškov 3:1.
  18:25aktualizováno  19:41

Fotbalový pohár zná zatím čtyři čtvrtfinalisty: Sparta, Liberec, překvapivě Zlín a druholigová Dukla. Další tři pohárová utkání se hrají za dva týdny, Slavia v Hradci Králové nastoupí až v prosinci.

Bohemians - Sparta 1: 2

Sparťanským spasitelem je opět Michal Ševčík, který po letním přestupu z Brna dostává poslední dobou víc šancí. V minulém pohárovém kole dal jediný gól v Líšni, pak se trefil i v lize proti Českým Budějovicím a na Bohemians rozhodl po hodině hry.

Po Sadílkově dlouhém autu, kdy k němu propadl míč, nejprve trefil břevno a pak si vlastní střelu dorazil. I první gól dala Sparta po autovém vhazování, se štěstím míč do sítě protlačil Sejk.

Momentálně nehrající sparťanský kapitán Ladislav Krejčí v dobré náladě poté, co...

Sparťané po nedělní ligové porážce v Mladé Boleslavi udělali v sestavě devět změn, kvůli marodce naskočili převážně náhradníci. Sadílek, který společně s Gomezem v sestavě jako jediní zůstali, v úvodu zahodil vyloženou šanci. Po chytré přihrávce Ševčíka přehodil brankáře Reichla i břevno.

A Bohemians laxní přístup v obraně trestali z rohu, kdy se hlavou trefil takřka dvoumetrový stoper Kadlec. Po přestávce sparťané přidali, soupeři téměř nepůjčili míč, dali dva góly a měli i další šanci. Olatunji trefil tyč.

Baník Ostrava - Zlín 0:1

Zlín po příchodu nového kouče Červenky ani v druhém utkání neinkasoval. Po ligové remíze v Olomouci překvapivě vyhrál v Ostravě. Jedinou branku dal krásnou střelou z dálky Reiter, z respektu ke svému bývalému klubu neslavil.

Zlínská radost v osmifinále poháru, Rudolf Reiter právě vstřelil gól Baníku.

Liberec - Mladá Boleslav 1: 0

V Liberci byli domácí s výjimkou úvodu mírně aktivnější, gól si ale nechali až do první minuty nastavení.

Střídající Horský si zpracoval dlouhý pas za obranu a ranou pod břevno překonal Mikulce. Dvacetiletý útočník dal v závěru vítěznou branku už v předchozím pohárovém duelu na Kladně. Slovan si zahraje čtvrtfinále MOL Cupu podruhé za sebou.

Liberečtí fotbalisté se radují, Filip Horský v nastavení rozhodl o vítězství v...
MOL Cup
Osmifinále 1. 11. 2023 16:30
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec : FK Mladá Boleslav FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Góly:
90+1. Horský
Góly:
Sestavy:
Vliegen – Mikula, Prebsl, Pourzitidis – Fukala, Varfolomejev, Višinský (84. Horský), Doumbia (46. Žambůrek), Ghali (60. Červ) – Rabušic (C) (60. Okoh), Tupta (69. Frýdek)
Sestavy:
Mikulec – Suchomel, Poulolo, Karafiát (C), Fulnek – Kubista (58. Žitný), Ladra (57. Mareček), Sakala – Jawo, Pulkrab, John (69. Vaníček)
Náhradníci:
Bačkovský – Chaluš
Náhradníci:
Šeda – Kadlec, Král, Kodad
Žluté karty:
87. Okoh
Žluté karty:
82. Suchomel, 90. Sakala

Rozhodčí: S. Volek – J. Paták, M. Podaný

Počet diváků: 1227

Dukla - Vyškov 3: 1

V souboji druhého s prvním týmem tabulky druhé ligy domácí Dukla prohrála poločas.

Vyškov v létě na začátku druholigové sezony zvítězil na stadionu Dukly 4:2 a lépe začal na Julisce i tentokrát. V 38. minutě se do centru položil Němeček a povedeným volejem otevřel skóre.

Mol cup 2023/2024

Zlom nastal po hodině hry, kdy do hry přišel Buchvaldek. Po minutě na hřišti vyrovnal a za dalších dvanáct minut nasázel další dvě branky.

První gól dal po skrumáži, druhý z přímého kopu s pomocí tyče a třetí z penalty. V dosavadním průběhu sezony přitom za A-tým Dukly s výjimkou poháru takřka nehrál a nastupoval spíše za rezervu. Dukla postoupila do čtvrtfinále poprvé po osmi letech.

Termíny dalších osmifinále: Olomouc - Plzeň 16. listopadu 15.00, České Budějovice - Jablonec 16. listopadu 17.00, Velvary - Opava 17. listopadu 13.00, Hradec Králové - Slavia 6. prosince 18.00.

MOL Cup
Osmifinále 1. 11. 2023 13:30
FK Dukla Praha FK Dukla Praha : MFK Vyškov MFK Vyškov 3:1 (0:1)
Góly:
62. Buchvaldek
71. Buchvaldek
74. Buchvaldek
Góly:
38. Němeček
Sestavy:
F. Rada /K/ – Ullman, Hašek (51. Peterka), Holiš, Ludvíček – Douděra, Jeřábek, Špatenka (80. Moulis), Kozel (46. Hudec), Hrubeš (61. Buchvaldek) – Zeronik (61. Červenka)
Sestavy:
Borek – Ilko (46. Souaré), Coulibaly, Sylla (77. Štěpánek), Němeček /K/ – Kanakimana (61. Eneme), Vintr (61. Mafwenta), Lahodný, Červeň – Diallo, Kamara (61. Metsoko)
Náhradníci:
Šťovíček – Vondrášek
Náhradníci:
Stejskal – Bayo
Žluté karty:
55. Ludvíček, 66. Rada, 75. Buchvaldek
Žluté karty:
40. Vintr, 80. Mafwenta

Rozhodčí: Klíma – Vlček, Hádek

Počet diváků: 573

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!