Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Mourinho se brání kritice. ‚Jsi nejhorší kouč v dějinách ligy,‘ reagoval na De Boera

Sport

  12:00
LONDÝN - V televizním vysílání naznačil, že José Mourinho nezachází dobře s talentovaným Marcusem Rashfordem, který dvěma góly rozhodl derby s Liverpoolem (2:1). Frank De Boer nečekal na reakci trenéra fotbalistů Manchesteru United dlouho - a Mourinho navíc nešetřil kousavými výroky.

Jose Mourinho s trofejí pro vítěze Evropské ligy. foto: ČTK/AP

Carragher plivl po prohře ‚svého‘ Liverpoolu na fanynku United. A už není televizní expert

Rashfordovo jméno se o víkendu přetřásalo nejen v britských médiích. Dvacetiletý útočník totiž v North-West Derby, tradičním souboji Manchesteru United s Liverpoolem, vstřelil dvě branky. O hvězdě utkání nebylo pochyb.

I proto se začalo řešit, proč byl Rashford až proti Liverpoolu poprvé v novém roce součástí základní sestavy.

„Je škoda, že je jeho trenérem právě Mourinho. Normálně dáte mladému hráči čas, ale Mourinho chce okamžitě výsledky,“ řekl De Boer, který spolupracuje s televizní stanicí BT Sport jako expert.

„Odehraje jeden nebo dva špatné zápasy a posadí ho na lavičku. Rashford je velmi mladý, potřebuje hrát, je tak talentovaný! Takového fotbalistu chcete sledovat každý týden,“ dodal.

Frank de Boer

Mourinho na tiskovce před odvetou osmifinále Ligy mistrů proti Seville uvedl, že prohlášení bývalého nizozemského reprezentanta zaznamenal.

„Ano, četl jsem nějaké prohlášení od nejhoršího trenéra v historii Premier League. Sedm zápasů, sedm porážek, nula vstřelených gólů,“ rýpl si do De Boera, který na začátku sezony neúspěšně vedl Crystal Palace.

Vedení Nizozemce odvolalo po čtyřech prohrách v řadě bez jediné branky v síti soupeřů.

Jediným De Boerovým úspěchem během kratičkého angažmá na lavičce londýnského klubu byla těsná výhra 2:1 nad Ipswichem v Ligovém poháru.

„Říkal, že pro Rashforda nejsem dobrým koučem, protože pro mě jsou nejdůležitější vítězství. Kdyby ho trénoval Frank, Marcus by se zřejmě naučil prohrávat, protože by pod jeho vedením prohrál každé utkání,“ pokračoval Mourinho.

Manchester United vs. Chelsea: Rashford slaví gól v síti hostí.
Manchester United vs. Leicester (Rashford střílí branku).

Trenér Manchesteru uvedl, že se pro Rashforda snaží dělat jen to nejlepší. Uznal také skvělou práci koučů v klubové akademii, kteří talentovaného reprezentanta vychovali. 

Neopomněl ani svého předchůdce Louise van Gaala, který před dvěma roky osmnáctiletého forvarda vytáhl do áčka.

„Ti všichni zaslouží - zcela upřímně - uznání,“ dodal Mourinho.

Rashford se za Van Gaala blýskl dvěma trefami v debutu proti Midtjyllandu, v dalším utkání s Arsenalem dal znovu dva góly a na třetí přihrál. 

Okamžitě se stal hitem sezony, v létě 2016 si dokonce v anglickém dresu zahrál na mistrovství Evropy.

Za United dosud odehrál 111 zápasů, v kterých vsítil 31 branek. V aktuálním ročníku má bilanci 40 startů a 12 zásahů.

Autor: