Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Mourinho v bráně. Byl k smíchu, píší novináři

Sport

  21:00
MADRID - Je považován za jednoho z nejlepším manažerů na světě. Sám o sobě si myslí, že je nejlepší. Proto se také tituluje jako "Special One". Portugalský kouč Realu Madrid José Mourinho na začátku týdne dokázal, že coby manažer by ale příliš neměl zasahovat do tréninku gólmanů Realu Madrid. Při fotbalku zaměstnanců klubu s novináři se postavil mezi tři tyče a musel zkousnout porážku 2:3.

José Mourinho coby brankář. foto: Reprofoto

José Mourinho. Jméno, které ve fotbalovém světě nenechá nikoho z fanoušků v klidu. Jedni ho milují, druzí nenávidí. Ale všichni o něm rádi mluví. Není divu, že když si z kraje týdne dali po tréninku fotbálek zaměstnanci Realu Madrid (trenéři, lékaři, funkcionáři) a místních novinářů, všechny zajímalo, jak si povede kouč "bílého baletu".

Ten si překvapivě navlékl brankářské rukavice. Asi po vzoru svého otce, Felixe, bývalého portugalského reprezentačního brankáře. Ten by ale ze svého syna radost neměl. Mourinho inkasoval tři branky, zaměstnanci Realu prohráli 2:3. "Kdyby ho otec viděl, musel by se smát," napsali poté v reportáži redaktoři madridského deníku AS.

Ostatně, že mu to nešlo uznal po zápase i sám "Special One". Sedmačtyřicetiletý manažer nikdy nehrál fotbal na vrcholové úrovni a kariéru ukončil ve 24 letech v roce 1987 v regionálním Comércio e Indústria. Po domluvě s otcem se vydal na dráhu manažera. Oba moc dobře veděli, co dělají.

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...