130 let
34.
Individuální akce Williana. Ten na pravé straně obešel dva obránce, navedl si míč do středu, ale svoji střelou levou ukázal, že má výrazně přesnější pravačku. Jeho střela končí výrazně nad.
31.
Slibnou akci Brazilců zastavil zbytečně simulující Neymar. Tomu ještě stihl vynadat pravý obrance Kostariky Cristian Gamboa.
29.
Marcelo se jednoduchou kličkou uvolnil přes Borgese a na hranici pokutového území vystřelil. Jeho přízemní střelu Keylor Navas kontroloval pohledem.
27.
Keylor Navas právě výborně vychytal Neymara. Ten nepzracoval ideálně úžasnou přihrávku Casemira, na kterou brankář Kostariky pohotově vyběhl a míč odrazil mimo nebezpečí.
26.
Brazilci právě vsítili branku. Rozhodčí Kuipers však píska ofsajd. V něm se ocitl Marcelo, který dorážel střelu Gabriela Jesuse.
23.
Neymar hledal centrem Thiaga Silvu, ten se dostal k zakončení hlavičkou. To postrádalo přesnost i razanci.
21.
Brazílii zatím dělá problémy aktivní Johan Venegas. Ten opět přešel přes Marcela, jeho centr však odvrátil Miranda.
19.
Po dalším faulu na Neymara sám faulovaný kopal střílený centr. Keylor Navas si však na míč vyběhnul a nedovolil brazilským útočníkům zakončovat.
18.
Tentokrát situaci odvracel stoper Kostariky Acosta, ve vzduchu je Kostarika zatím dominantní.
17.
Další faul na Neymara, ten vypadá hodně otráveně. Brazílie bude mít však k dispozici zajímavou příležitost.
15.

Neymara podržel v souboji Guzman, což Neymara vyprovokovalo k teatrálnímu pádu. Na zemi se pak brazilská hvězda svíjela ještě zhruba 20 sekund.

  • Neymar v utkání MS proti Kostarice / Autor: Reuters

13.
První nebezpečná šance Kostariky! Venegas se protlačil na pravém křídle přes Marcela a centrem na hranici pokutového kopu našel Borgese. Ten střelou po zemi však těsně minul pravou tyč branky Alissona.
12.
Za půlící čarou je ošetřován Casemiro. Ten se zranil při vzdušeném souboji a z nosu mu teče proud krve.
10.
Centr Neymara však nenašel brazilského adresáta. Kostaričané se zatím úspěšně brání úvodnímu tlaku.
9.
Willian se probíjel do pokutového území, tesně před ním ho však fauloval Guzman. Standardní situaci bude zahrávat Neymar.
7.
Z úvodu zápasu je jasně vidět, kdo je favoritem utkání. Kostaričané brání v 11 lidech za míčem a Brazilci házenkářsky obléhají Kostaričany.
4.
Kostaričané přišli okolo pokutového území míč nepřesnou přihrávkou. Té se chopil Gabriel Jesus a okamžitě vystřelil. Jeho střela však neohrozila Navasovu branku.
2.
Brazilci začínají aktivně a snaží se prokombinovat obranou Kostariky, ta zatím dvakrát odolala. Vždy ale Kostaričané pouze odevzdali míč zákopem na půlku.
1.
Hlavní rozhodčí utkání Björn Kuipers právě zahájil utkání.
13:52

Článek o vtipné parodii Erica Cantony na Neymara si přečtěte

  • Eric Cantona se špagetami na hlavě a s fotografií Neymara / Autor: Reuters