Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

57.
Anglie
Na přední tyči odvrací Victor Lindelof. Na zemi zůstal ležet po souboji Jordan Henderson, který se velice rozčiluje na rozhodčího a dožaduje se penalty. Holandský sudí však zůstává klidný.
55.
Anglie
Harry Kane hledal rozeběhnutého Sterlinga, kterého ovšem zahnal. Následný centr, jenž hledal Dele Alliho odvrací Lindelof. K míči se dostal Jesse Lingard, jehož střela byla zblokována na rohový kop.
53.
Anglie
Centrovaný míč Ashleyho Younga mířil na zadní tyči na Maguira, ten míč vracel na úroveň malého vápna, kde se o akrobatické zakončení pokusil Raheem Sterling. Jeho nůžky však stříhaly nepřesně.
51.
Švédsko
Velmi nečekaně teď vystřelil Emil Forsberg. Jeho pokus z míst poblíž rohového praporku však šel nad. Navíc ho Pickford kontroloval pohledem.
49.
Švédsko
Ola Toivonen si narazil s Marcusem Bergem, který ho vyslal do nebezpečné příležitosti. Velkou rychlost však prokázal John Stones, jenž švédského útočníka přesprintoval a ještě ho dokázal připravit o míč.
47.
Důležité
A Švédové nastupují velmi zostra. Přesný centr Ludwiga Augustinssona našel v pokutovém území Marcuse Berga, jenž tvrdě hlavičkoval k levé tyči. Zde se ovšem vytáhl s reflexivním zákrokem Pickford, který skvěle vyrazil míč do bezpečí.
46.
Důležité
Holandský sudí zahájil druhý poločas, oba týmy nastupují beze změny.
45+1.
Důležité
Konec prvního poločasu. Anglie vede zaslouženě 1:0. Švédsko zatím hraje velice defenzivně a ve druhém poločas bude muset otevřít svoji urputnou obranu. Počet střel vyznívá jednoznačně ve prospěch Anglie - 5:1.
45.
Anglie
Anglie vstřelila na šampionátu již čtvrtou branku hlavou. Žádný jiný tým více gólů hlavičkou nevstřelil.
45.
Anglie
Rohový kop na přední tyči odvrací švédský kapitán Granqvist. Mezitím rozhodčí nastavuje jednu minutu.
44.
Důležité
Opět rozeběhnutý Sterling. Toho tentokrát vysunul luxusním pasem Jordan Henderson. Sterling však prováhal zakončení, když ho výborně vystínoval švédský brankář Olsen. Následné zakončení jíž bylo z úhlu a Olsen vyráží na rohový kop.
42.
Anglie
Kieran Trippier našel na hranici pokutového území pasem přes půli hřiště rozeběhnutého Raheema Sterlinga, ten si míč výborně stáhl a snažil se zakončovat. Na poslední chvíli však do dráhy míče vložil nohu Andreas Granqvist, jenž míč vyrazil do bezpečného území.
40.
Anglie
Průnik Raheema Sterlinga dokončoval v pokutovém území Jesse Lingard. Jeho patičku však tělem odrazil Lindelof.
38.
Anglie
Poměr střel na branku po 38 minutách utkání - 1:0 pro Anglii.
36.
Švédsko
Kolmý pas Albina Ekdala zpacifikoval vyběhnuvší Pickford. Toivonen s Bergem úmysl švédského záložníka naprosto nepochopili a teď si vyříkávají vzniklou situaci.
34.
Anglie
Trippier hledal centrem v pokutovém území rozeběhnutého Sterlinga, na poslední chvíli odvrátil míč Granqvist. Na hranici vápna ovšem číhal Henderson, jehož střela však šla vysoko nad.
31.
Anglie
Ani po vstřelené brance se obraz hry nemění. Angličané házenkářsky obléhají Švédy, kteří čekají na chyby v rozehrávce a následné kontry.
29.
Gól
Anglie z nenadání vstřelila branku! Výborný rohový kop Ashleyho Younga našel Harryho Maguira, na jehož zakončení brankář Olsen nedosáhl.
27.
Anglie
Zápas je zatím plný nepřesností. Jordan Henderson hledal Dele Alliho, toho ovšem s přehledem pokryl Emil Krafth.
25.
Švédsko
Victor Lindelof hledal dlouhým pasem za obranu Marcuse Berga, jemuž byl odpískán ofsajd. Z opakovaných záběru je však vidět, že v době centru nepřekročil půlící čáru, a tak se jednalo o špatné rozhodnutí rozhodčího.

Nepřehlédněte

Rozhodčí: Björn Kuipers
Švédsko: Olsen - Krafth, Lindelof, Granqvist, Augustinsson - Claesson, Ekdal, Larsson, Forsberg - Toivonen, Berg
Anglie: Pickford - Walker, Stones, Maguire - Trippier, Alli, Henderson, Lingard, Young - Sterling, Kane