130 let
17:58
Děkujeme za sledování online reportáže, pro podrobnější článek ze zápasu sledujte lidovky.cz
90+5.
Konec utkání! Anglie zaslouženě postupuje do semifinále.
90+3.
Tlak Švédska je velmi křečovitý. Angličané úspěšně kouskují hru.
90+1.
Anglie střídá, Raheem Sterling odchází ze hřiště, nahrazuje ho Marcus Rashford. Rozhodčí mezitím nastavil pět minut.
90.
Přímý kop Ludwig Augustinsson však hodně pokazil. Jeho pokus z nadějné pozice letěl vysoko nad Pickfordovu bránu.
88.
Těsně na hranici pokutového území se do hlavičkového souboje dostal Granqvist s Maguirem. Švédský kapitán byl faulován a Švédové mají tak jednu z posledních šancí na zdramatizování zápasu.
86.
Žlutou kartu dostal Harry Maguire, ten přibrzdil kontr Švédska faulem a následným zakopnutím míče.
84.
Střídání na obou stranách. Jordana Hendersona nahrazuje Eric Dier, na straně Švédska střídá otřeseného Emila Kraftha Pontus Jansson.
82.
Standardní situace se tentokrát Angličanům nepovedla. Kieran Trippier svůj centr výrazně přetáhl.
80.
Jordana Pickforda teď lehce píchl rukou Marcus Berg. Anglický brankář si to však nenechal líbit a vznikla krátká strkanice, do které se přidal i Stones s Guidettim.
78.
Fabian Delph hned po příchodu na hřiště ukázal, proč přišel.Defenzivní úkoly nastínil hned nevybíravým zákrokem na Emila Kraftha, který se svíjí na zemi a je ošetřován.
76.
Anglie posiluje obranu. Střelce branky Dele Alliho střídá Fabian Delph.
74.
Jordan Pickford s míčem také umí. Dovolil si rozehrávku s obránci Anglie, když byl i přes napadání švédských hráčů zhruba deset metrů za vápnem.
72.
John Guidetti utekl anglickým obráncům a na penaltě našel Marcuse Berga, ten se s míčem obtočil a okamžitě vystřelil. Jeho dělovku vyrazil s obtížemi Pickford.
70.
Přetažený centr Ludwiga Augustinssona hledal na zadní tyči, zde odvracel opět jistě Maguire.
68.
Další rohový kop Anglie, centr Ashleyho Younga odvrací švédský kapitán Granqvist.
66.
Rohový kop prodlužuje na zadní tyč Jordan Henderson, kde nachází zcela volného Harry Maguira. Jeho zakončení z blízkosti levačkou však končí někde ve třicáté řadě.
64.
Švédové reagují na průběh utkání dvojitým střídáním. Odstupuje Ola Toivonen a Emil Forsberg, které nahrazuje John Guidetti a Martin Olsson.
62.
Švédsko se snaží rychle odpovědět, před pokutovým územím však vládne obranu Anglie. Zvláště Harry Maguire ke vstřelené brance přidává precizní hru dozadu.
59.
Anglie vstřelila druhou branku! Trippier přenechal míč Jessemu Lingardovi , jenž z první našel na zadní tyči zcela osamoceného Dele Alliho, jenž prostřelil hlavičkou Olsena.