130 let
3.
Mattias Vecino získal aktivním napadáním míč a vystřelil ze 40 metrů. Jeho střelu Igor Akinfeev kontroloval pohledem.
1.
Hlavní rozhodčí Malang Diedhiou ze Senegalu právě zahájil utkání.
15:57
Oba týmy jsou již na hrací ploše. Vše se schyluje k úvodnímu hvizdu.
15:49
Rusové se s některým z jihoamerických týmů utkali na Mistrovství světa čtyřikrát a vždy odešli poraženi. Stalo se tak i v roce 1970, kdy podlehli právě Uruguayi. Pro sbornou ale hraje aktuální útočná forma. Za dva zápasy letošního šampionátu vstřelili hráči v červených dresech víc branek než za dva celé předchozí šampionáty, kterých se Rusko zúčastnilo.
15:43
Obě strany se doposud potkaly pouze jedinkrát, a to v květnu 2012. Za předpokladu, že započítáme do vzájemné bilance i výsledky se Sovětským svazem, má Uruguay zápis: 1-1-7, včetně dvou setkání na poli MS (1-0-1).
15:40
Do dnešního zápasu vstoupí oba celky v těchto sestavách:
15:33
Rusko vstupuje do dnešního duelu s jistotou postupu. V osmifinále narazí na jednoho z dvojice Španělsko Uruguay. O podcenění a vypuštění zápas ale nechtěl ruský trenér Stanislav Čerčesov ani slyšet. "Na tento zápas se připravujeme úplně stejně jako na ta předchozí," ujistil na tiskové konferenci.
15:27
Uruguay má velmi dobré vzpomínky na poslední zápasy proti evropským týmům na Mistrovství světa. Před čtyřmi lety v Brazílii porazili svěřenci Óscara Tabáreze Anglií a Itálií. Angličany sestřelil Luis Suárez, v následném přímém souboji o postup proti Itálii se stejný hráč negativně zapsal do historie, když kousnul do ramene obránce Chielliniho. O výhře Uruguaye pak rozhodl hlavičkou kapitán Godín.