Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Musíme to zvládnou, zní z řad Slavie

Sport

  18:07
PRAHA - Přestože si Slavia přivezla z úvodního zápasu třetího předkola kvalifikace o Ligu mistrů porážku 2:0, věří, že odvetu může proměnit v oslavu postupu.

Slavia věří, že bude slavit. foto: ČTK

Slávisté přiznávají, že jejich výkon v Itálii nebyl dobrý. Celý tým ale věří, že odvetu v domácím prostředí zvládnou a budou se radovat z postupu. Přesně to potvrdil i trenér Karel Jarolím: "Před čtrnácti dny jsme nepředvedli ve Florencii to co je v našich silách. Výsledek jednoznačně favorizuje Fiorentinu, ale hrajeme doma a do odvety se budeme před domácími fanoušky ukázat. Pokud vstřelíme první branku, tak se situace hodně změní. Věřím tomu, že nás naši fanoušci budou hnát dopředu, dokud bude šance hrát o postup."

Podobně na dnešní tiskové konferenci hovořil i kapitán českého mistra Erich Brabec. "Rozhodně nás nečeká nic lehkého, ale musíme do utkání vstoupit aktivně a dostat Fiorentinu pod tlak. O šanci se porveme a na hřišti to musí být vidět," věří obránce.

Sešívaní chtějí navázat na poslední drtivé vítězství nad Bohemians, a také věří v kouzlo nového stadionu. "Věřím, že fanoušci přijdou v co nejhojnějším počtu. Ukázalo se, že jich do Edenu chodí mnohem více než na Strahov. Je tu skvělé prostředí a já doufám, že nám pomůže k postupu," zmínil stoper Marek Suchý.

Po zdravotní stránce už jsou k dispozici všichni mimo Latky a dalších dlouhodobých marodů. Na dotaz jestli je potřeba hráče před utkáním povzbuzovat odpověděl trenér, že právě naopak, musí jejich optimismus krotit.

"Máme respekt ze soupeře, ale ten zmizí s úvodním hvizdem. Fiorentina je sice dobrá dopředu, ale věřím, že to budeme my kdo vstřelí první gól," uzavřel kapitán Brabec.

Prodáno je zatím třináct tisíc vstupenek a definitivně žádná z českých televizí nebude utkání vysílat.

Autor:

Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?
Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?

Zuzana Bergrová, bývalá vrcholová sportovkyně, si pro svého syna doběhla do spermobanky. O životě single mámy píše úspěšný blog „Plody dna: Příběhy...