Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Na Slavii to má vřít. Ředitel klubu jde proti kouči Šilhavému, za tím stojí Tvrdík

Sport

  15:19
PRAHA - Ve fotbalové Slavii mají v těchto dnech řešit interní neshody na nejvyšších místech. Na bodu mrazu je především profesní vztah mezi generálním ředitelem klubu Martinem Krobem a trenérem mistrovského klubu Jaroslavem Šilhavým.

Zleva: Martin Krob, Jaroslav Šilhavý a Jaroslav Tvrdík foto:  Michal Šula, MAFRA

Dle informací deníku Sport měl v pondělí přijít na jednání vedení klubu generální ředitel Martin Krob s tímto návrhem: odvolání kouče Jaroslava Šilhavého, kterého nahradí do konce podzimu šéftrenér dorostu Slavie Miroslave Beránek, a v zimní přestávce se rozhodne, co dál.

Jeho návrh smetl prezident klubu a zástupce majitele CEFC Jaroslav Tvrdík ze stolu, následně na Twitter napsal, že „nutná sebereflexe klubu neznamená automaticky vyhození trenéra“.

Že ale není v Edenu vše v pořádku, naznačuje kromě zdrojů Sportu i další dění. Do klubu by měl přijít na pozici sportovního ředitele liberecký Jan Nezmar. Tuto funkci momentálně supluje právě Krob. Zde je třeba údajně hledat důvody tření mezi ním a Šilhavým, na přestupové politice sešívaných se oba muži nejsou schopni dlouhodobě shodnout.

Některá média poté přišla i s tvrzením, že Nezmar – v současnosti sportovní ředitel Liberce – by měl na Slavii připravit půdu pro příchod kouče severočeského celku Jindřicha Trpišovského.

Kritiku na svého trenéra poté nešetřil ani Josef Hušbauer. „Mluvím za sebe, ale kdybych věděl, že zleva a zprava hraje vždycky stejný hráč, tak za tři čtyři zápasy vím přesně, co od něj čekat. Když je tam pokaždé někdo jiný, je to složitější. Každý hráč má jiné návyky,“ zaznělo od zkušeného středopolaře po nedělní prohře (0:1) ve šlágru podzimu v Plzni.

Ta výrazně utlumila ambice Slavie na obhajobu titulu, který vstupenkou do základních skupiny Ligy mistrů pro sezonu 2018/19.

Jak nakonec vše v Edenu dopadne?