Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nebezpečné protiútoky a vysoké tempo. Čeká nás dobře nastavený tým, říká trenér Lišek Rodgers

Branden Rodgers v komunikaci s Jamiem Vardym. foto: ČTK

Praha - Trenér fotbalistů Leicesteru Brendan Rodgers považuje Slavii za dobře poskládané mužstvo, které má rychlá křídla a je zvyklé vyhrávat. Nemá ovšem strach, že by Pražané jeho celek ve čtvrtečním úvodním utkání vyřazovací fáze Evropské ligy zaskočili, protože anglický tým je podle něj na podobný herní styl zvyklý z Premier League.
  14:11

„Čeká nás tým, který je dobře nastaven. Pochopitelně mají sebevědomí, protože jsou nejlepším týmem v zemi, jsou mistry a vedou tabulku své soutěže. Když se podíváme na výsledky, jsou prostě zvyklí vyhrávat. To vždy přináší sebevědomí,“ řekl Rodgers při on-line tiskové konferenci.

„Mají dobře poskládaný tým, hrají ve vysokém tempu. Mají nebezpečné protiútoky a jejich křídla jsou velmi rychlá a dynamická. Ale není to nic, čím bychom si už neprošli, na co bychom nebyli zvyklí ze zápasů v Premier League. Víme, že soupeř je velmi ambiciózní, chce postoupit dál, takže to bude velmi náročný dvojzápas. Těšíme se na tuhle výzvu,“ dodal osmačtyřicetiletý kouč.

Branden Rodgers v komunikaci s Jamiem Vardym.
Fotbalisté Leicesteru

Do Edenu se vrátí po třech a půl letech, v létě 2017 tam ještě coby trenér Celticu Glasgow uhrál se Slavií bezbrankovou remízu v přípravném utkání. Kvůli koronaviru smí Leicester zůstat v Praze jen 24 hodin, proto absolvoval předzápasový trénink nezvykle ještě v Anglii a do Čech přiletí až k večeru.

„Je to v pohodě, není to žádný velký zásah do našich plánů. Kvůli koronaviru, který trápí celý svět, jsme se rozhodli, že budeme trénovat u nás. Odcestujeme později, nevidím v tom žádný problém. Těšíme se do Prahy,“ uvedl Rodgers.

„Asi nebudeme moci odejít z hotelu. Bylo by moc hezké jít se trochu projít a podívat se po Praze. Ale budeme muset zůstat na hotelu a připravovat se na zápas,“ doplnil záložník Leicesteru Harvey Barnes.

Harvey Barnes je letos ve veliké formě.

Třetí tým anglické ligy zatím v evropských pohárech odehrál jen 24 zápasů a do jarní fáze postoupil teprve podruhé. I proto přikládá Evropské lize velkou důležitost.

„Samozřejmě Liga mistrů je pro každého více vysněnou soutěží, ale i Evropská liga je hrozně zajímavá. Je to velká soutěž a je lákavé ji zkusit vyhrát. Ale soustředíme se na nejbližší kolo. Je pravda, že na vyřazovací fázi řada z nás není zvyklá, já jsem ještě nikdy na dva zápasy nehrál. Musíme se naučit, jak se s tím vypořádat. Bude to hodně zajímavé,“ dodal Barnes.

Autor:

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč