Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nebyla to bitva o první místo ve skupině. Německý tisk píše o procházce Leverkusenu a slabé Slavii

Evropská liga, Leverkusen vs. Slavia: Moussa Diaby prostřeluje Koláře. foto: Reuters

Leverkusen - Bez námahy dosáhli fotbalisté Leverkusenu podle německého tisku na vítězství ve skupině Evropské ligy poté, co ve čtvrtek deklasovali doma Slavii 4:0. Místo přímého souboje o prvenství v tabulce šlo prý spíše o procházku.
  11:46

„Ve čtvrtek večer v BayAreně to nebyla bitva o první místo ve skupině. To by musel o vítězství usilovat dva týmy. Leverkusen si spíš došel pro výhru 4:0 nad chvílemi děsně slabou Slavií a zajistil si dobrou výchozí pozici pro losování další fáze Evropské ligy a také bonus ve výši jednoho milionu eur,“ napsal list Kölner Stadt-Anzeiger.

Ocenil úspěšný podzim hráčů Bayeru, kterým patří druhé místo v německé lize o bod za Bayernem Mnichov. „Bylo to jejich dvanácté vítězství v sedmnáctém soutěžním utkání, čtyřikrát remizovali a utrpěli pouze jednu porážkou - v Praze, kde hráli v deseti.“

Evropská liga, Leverkusen vs. Slavia: Samed Onur slaví třetí gól domácích v...
Evropská liga, Leverkusen vs. Slavia: zklamaný Lukáš Masopust.

Bild oslavuje autora dvou branek Leona Baileyho a vyzdvihl produktivitu Leverkusenu v základní skupině. „Baileyho show a střelecký rekord. Bang! Bang! Bang! Bang! Bayer vyhrál proti Slavii rozhodující zápas o první místo ve skupině 4:0, v základní části dal 21 branek, což žádný německý tým v této soutěži ještě nedokázal,“ uvedl německý list. Leverkusen zaostal o jediný gól za rekordem Neapole.

„Jamajčan se blýskl dvěma góly. Na první mu přihrál Karim Bellarabi, druhý dal Bailey poté, co Patrik Schick trefil hlavičkou jen tyč,“ zrekapituloval Bild.

Autor: