Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Nedvěd: S malou Nelly Kordovou jsem při golfu prohrál spoustu dolarů

Sport

  7:00
PRAHA - V pondělí slavil osmatřicáté narozeniny. Už druhé jako fotbalista, který ukončil aktivní kariéru. Když se Pavel Nedvěd loni v květnu loučil se slzami v očích s Juventusem, bál se, že mu hřiště bude chybět. Teď si ale užívá volnost, hraje golf a nežene se ani do manažerských funkcí. "Sám jsem se ještě nerozhodl, protože mě nic netlačí," přiznal včera držitel zlatého míče za rok 2003.

Pavel Nedvěd. foto: ČTK

Čemu jste se v posledních měsících věnoval?
Vrátil jsem se nedávno z dlouhého pobytu v Americe. Snažili jsme se tam zlepšovat angličtinu, dětem už italština nestačí. Chtěl jsem, aby uměli i další jazyk. I já jsem se snažil mluvit, ale není to žádná sláva. Pak jsem hrál golf a navštívil na Floridě Radka Štěpánka s Petrem Kordou. Zakoukal jsem se totiž do tenisu. Nemělo ale cenu, abych se pokoušel s nimi hrát. Spíš jsem se věnoval golfu.

Proč jste vlastně v zámoří nezůstal na začátek grandslamového turnaje US Open?
Protože jsem měl nějaké povinnosti v Itálii. Radka Štěpánka jsem sledoval v televizi. Bohužel mu to nevyšlo, ale myslím, že se zvedne. Přeji mu, aby to bylo co nejdřív.

A co golf? Zlepšil jste si handicap?
Prohrál jsem s malou Nelly Kordovou spoustu dolarů, ale ona je moc dobrá golfistka.

Takže jste nepřemýšlel, že byste ho hrál na profesionální úrovni?
Ne, protože vrcholná úroveň je někde jinde. Asi bych na to neměl.

Vypadá to, že vám fotbal vůbec nechybí...
Abych řekl pravdu, zatím jsem nad tím moc nepřemýšlel.

Nedvěd v důchodu

- Svou účastí v lednovém charitativním utkání pomohl obětem zemětřesení na Haiti. Nastoupil za světový výběr francouzské legendy Zinedina Zidana proti All-Star týmu Benfiky Lisabon, ve kterém se objevil i Karel Poborský.

- V březnu běžel pražský půlmaraton. "Bylo to těžší než zápas Ligy mistrů," přiznal v cíli držitel Zlatého míče za rok 2003. Byl nejsledovanějším mužem běžeckého závodu, i když doběhl až hodinu po jeho vítězi.

- O dva měsíce později hrál v Edenu benefiční zápas Sparty se Slavií, který byl zároveň oficiální rozlučkou Vladimíra Šmicera s fotbalem. Ve sparťanském dresu vstřelil jeden gól. "Odveta by mohla být na Letné," přál si.

Sledoval jsem jen Juventus a byl v kontaktu s českým národním týmem. Do ničeho většího jsem se nepouštěl.

Mluvilo se o tom, že budete v turínském velkoklubu vykonávat manažerskou funkci u mládeže.
Čekal jsem, až se uzavře přestupové období a bude větší klid. Proběhly tam velké změny. Příští týden už budeme mít s prezidentem klubu Agnellim čas, abychom si sedli a probrali budoucnost.

Hodláte na nějakou nabídku kývnout?
Kdybych opravdu chtěl, už jsem to mohl dávno udělat. Jenže já plánoval, že se budu věnovat rodině, a to stále platí. Sám jsem se ještě nerozhodl, protože mě nic netlačí.

Přemýšlel jste tedy, že byste nějakým způsobem působil i u české reprezentace?
Absolvoval jsem dost telefonátů s Vladimírem Šmicrem, Karlem Poborským i Ivanem Haškem. Objíždí akce a snaží se národnímu týmu pomoci. Uvidíme, jestli stejným směrem povede i moje cesta.

Bavili jste se o konkrétní roli?
Je těžké to řešit, když bydlíte tak daleko jako já. Ale bavíme se o tom, jak bych mohl pomoci. Jsem trochu mimo a do budoucna bude záležet, kde se usadíme s rodinou.

Budete sledovat český tým v kvalifikaci o evropský šampionát?
Přeji klukům hodně štěstí. Chtělo by to, aby začali dobře a první tři zápasy vyhráli. Jsem optimista a doufám, že to zvládnou i bez mého působení u reprezentace.

Jste optimista i v případě Sparty, která nepostoupila do Ligy mistrů přes Žilinu?
Strašně mě to mrzelo. Byl to správný moment. I soupeř byl lehký, a měla postoupit. Doplatila na to, že nehrála v základní sestavě.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!